Saffet Sancaklı MHP'ye Geri Döndü

Saffet Sancaklı MHP'ye Geri Döndü
Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daveti üzerine partiye geri döndü. Bu hamle, Milliyetçi Hareket Partisi'nin TBMM'deki vekil sayısını yeniden 50'ye çıkardı.

Geçtiğimiz aralık ayında partiden ayrılan Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin davetiyle partisine geri döndü. Sancaklı'nın bu kararı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin TBMM'deki vekil sayısını yeniden 50'ye çıkardı.

‘'Kaptan Ocağına Geri Dön’’

Bahçeli'nin, Saffet Sancaklı'yı "Kaptan, ocağına geri dön." diyerek yeniden partiye davet ettiği kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Ne Olmuştu?

Sancaklı, yerel seçim döneminde yapmış olduğu şu açıklamayla gündeme geldi: "Bu dönem MHP'ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim çalışmalarında Kocaeli'de göremezler. Cumhur İttifakı, Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder."

saffet-sancakli-mhp2.jpg

Devlet Bahçeli, Sancaklı'nın İstifasını İstemişti

MHP lideri Bahçeli, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray formalarını giyen Saffet Sancaklı'ya yönelik olarak, "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!" ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm bu yaşananlar üzerine Saffet Sancaklı'nın istifasını istemişti. Sancaklı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum." ifadelerini kullanarak istifa ettiğini duyurmuştu.