Seçim Yayın Yasakları Başladı

Seçim Yayın Yasakları Başladı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen yayın yasakları, bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy verme gününden önceki 24 saat boyunca siyasi reklamların yayınlanmasını yasakladı. Bu karar, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesine dayanıyor ve yayın yasağı bu gece yarısından itibaren başladı. YSK'nın belirleyeceği saate kadar sürecek olan bu yasak, seçim gününe kadar devam edecek.

Yayın organları, bu süre zarfında herhangi bir siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yayınlamayacak. YSK'nın aldığı karar gereği, televizyon, radyo ve diğer tüm yayın organlarında siyasi içerikli yayınlar engellendi.

YSK'nın belirlediği kurallara göre seçime katılan siyasi partiler ile adaylar, sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yarın saat 18.00'e kadar gerçekleştirebilecekler. Ancak bu tarihten itibaren herhangi bir siyasi reklam yayını yapılamayacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), YSK'nın aldığı kararlara uyulması konusunda medya hizmet sağlayıcı kuruluşları uyardı. Buna göre bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanması yasaklandı. RTÜK, yayın organlarına bu kurallara titizlikle uymaları çağrısında bulunuldu.

YSK'nın belirlediği kurallar doğrultusunda, seçim sürecinde medya organlarının siyasi içerikli yayın yapmaları kısıtlandı. Seçim gününe kadar bu yasağın devam edeceği ve propaganda faaliyetlerinin belirli bir saatte sona ereceği hatırlatıldı.