Tartışmalı Açıklamaların Sahibi Cübbeli Ahmet'in Sandığından CHP Sürprizi

Tartışmalı Açıklamaların Sahibi Cübbeli Ahmet'in Sandığından CHP Sürprizi
31 Mart yerel seçimleri öncesinde, "Cumhur İttifakı dışındaki adaylara oy vermek caiz değil" şeklindeki açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca'nın sandığından CHP lider çıktı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, İsmailağa Cemaati'nin dikkat çeken ismi Cübbeli Ahmet, kamuoyunda geniş yankı bulan bir açıklama yapmıştı. Cübbeli olarak da tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Cumhur İttifakı dışında bir partiye oy vermenin dinen uygun olmadığını iddia etmiş, bu açıklamasıyla geniş çaplı tartışmalara yol açmıştı.

"Cumhur İttifakı dışındaki adaylara oy vermek caiz değil" şeklindeki ifadeleriyle dikkatleri üzerine çeken Ünlü'nün oy kullandığı İçerenköy Hasan Leyli Ortaokulu'nda bulunan 1104 numaralı sandıkta CHP'ye 130 oy çıkarken, AK Parti'ye ise 104 oy çıktı.

Cübbeli Ahmet, seçim öncesinde yaptığı bir videoda, ülkenin geleceğini Cumhur İttifakı dışındaki partilere teslim etmenin uygun olmayacağını savunarak, " Ülkeyi bunlara mı teslim edelim yani. Onun için mecburen fıkıha göre konuşuyorum. Ehveni şerin tercih olunması vaciptir. Vaciptir ne demek başka çıkarın yok, mecbursun. Bunu yapmadığı anda günahkar olur. Şu anda Cumhur İttifakı'nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı'na kaybettirip CHP'yi, DEM'i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir. Bunlar mesuldür. Günahkar olur ve azaba gider. Sana ne bu işlerden diyemezsin. Ben adama vacibini, günahını anlatmak zorundayım." açıklamasını yapmıştı.