Türkiye Genelinde Oy Verme İşlemi Sona Erdi

Türkiye Genelinde Oy Verme İşlemi Sona Erdi
Türkiye genelinde Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayımı başladı.

Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. 34 siyasi partinin katıldığı seçimlerde 61 milyon 441 bin 882 seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Oy verme işlemi, Doğu'daki 32 ilde saat 07.00'de başladı ve bu illerde yaşayan vatandaşlar saat 16.00'ya kadar oy kullanma imkanı buldu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, bazı illerde ve ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00'de başladı ve bu illerde oy verme işlemleri saat 16.00'da tamamlandı. Diğer illerde oy verme süreci ise 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşti. Ülke genelinde toplam 206 bin 845 sandık kurulurken, yaklaşık bin seyyar sandık da oluşturuldu.

turkiye-genelinde-oy-verme-tamamlandi2.jpg

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi hedefleniyor. Ayrıca il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da, AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da oy kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullandı.