Türkiye Seçimlerinde Katılım Rekoru Kırıldı

Türkiye Seçimlerinde Katılım Rekoru Kırıldı
Türkiye, bugün düzenlenen seçimlerde rekor bir katılım oranıyla sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği saatler içinde oy verme işlemi tamamlandı ve sonuçlar merakla bekleniyor.

Türkiye genelinde yapılan seçimde katılım oranı yüzde 80 olarak gerçekleşti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği saatler arasında oy verme işlemi tamamlandı ve sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayımı başladı.

Seçimde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenden, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. 34 siyasi parti adayı yarışırken, ülke genelinde 206 bin 845 sandık ve yaklaşık bin seyyar sandık kuruldu.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerdeki ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlanırken, diğer illerde ise saat 17.00'de sona erdi.