YSK İYİ Parti'nin Ordu Seçim İtirazını Reddetti

YSK İYİ Parti'nin Ordu Seçim İtirazını Reddetti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı itirazı değerlendirdi ve reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin Ordu'da gerçekleştirilen seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini kabul etmedi. İYİ Parti'nin başvurusu, AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler'in yüzde 40,07 oy oranıyla seçimi birinci sırada tamamlamasının ardından yapılmıştı.

Ordu'da büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler, liderliğini sürdürüyor. Güler, yüzde 40,07 oy oranıyla birinci sırayı korurken İYİ Parti adayı Enver Yılmaz ise yüzde 36,53 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor.

ysk.jpg

Kararın ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Maalesef az önce ek gündemle toplandığı belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Ordu'daki haklı itirazımızı reddetmiştir. Bunca delil ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir vakit aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar. Seçimlere düşürülmüş olan bu şaibe gölgesi asla ortadan kalkmayacaktır. Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur." şeklinde açıklamada bulundu.