YSK: "Oy Sayımı İftar Saatinde de Durmayacak"

YSK: "Oy Sayımı İftar Saatinde de Durmayacak"
Yerel yönetimleri belirlemek üzere yapılan seçimler Ramazan Ayı'na denk gelince oy kullanma ve sayım işlemlerinin iftar saatinde nasıl olacağı merak ediliyor. YSK tarafından alınan karara göre iftar saatinde oy verme ve sayım süreci devam edecek.

Türkiye genelinde milyonlarca seçmen, yerel seçimler için oy kullanırken Ramazan ayının da içinde bulunulması nedeniyle oy sayım işlemlerinin nasıl yürütüleceği merak konusu oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), iftar saatinde oy sayımının durdurulup durdurulmayacağına dair sorulara net bir cevap vererek, işlemlerin kesintisiz süreceğini duyurdu.

Seçim günü sabah 07.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemleri, akşam saatlerinde sona erecek. YSK, Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun iftar saatiyle ilgili endişeleri değerlendirerek, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesini vatandaşlara hatırlattı. Kurul, "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır" hükmü gereğince, oy sayım işlemlerinin kesintisiz devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Tüm Partilerden Sandık Görevlilerine Destek Çağrısı

YSK Başkanı Ahmet Yener, alınan kararı açıklarken tüm siyasi partilere sandık görevlilerinin iftar ihtiyaçları konusunda destek olmaları çağrısında bulundu.

oy-sayimi1.jpg

Yener, "Yasal düzenleme gereği seçim işlemleri aralıksız devam edecektir. Bu konuda seçim kurullarının hiçbir tereddüdü olmamalıdır. İnanıyoruz ki tüm siyasi partiler sandık görevlilerimizin bu konudaki ihtiyaçlarını giderecektir." dedi.

Karar Oy Birliğiyle Alındı

YSK'nın, Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesi'nde de benzer bir düzenlemenin bulunduğunu belirten YSK, oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz yapılması yönünde oy birliğiyle karar aldığını açıkladı.