YSK Seçim İtirazlarıyla İlgili Kararlarını Açıkladı

YSK Seçim İtirazlarıyla İlgili Kararlarını Açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), toplamda 1 il, 7 ilçe ve 3 belde seçimlerinde yapılan itirazları değerlendirdi. Yapılan incelemelerin ardından YSK, itirazlara ilişkin kararlarını verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kütahya, Tokat Zile, Yozgat Kadışehri, Isparta Atabey, Samsun Vezirköprü, Samsun Bafra, Siirt Eruh, Kayseri Pınarbaşı, Zonguldak Nebioğlu ve Elvanpazarcık ve Siirt’in Atabağı olmak üzere toplamda 1 il, 7 ilçe ve 3 belde seçimlerinde yapılan itirazları değerlendirdi. Yapılan incelemelerin ardından YSK, itirazlara ilişkin kararlarını verdi.

31 Mart yerel seçimleri ile alakalı siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazlardan sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletilen itirazlar, kurul tarafından değerlendirilerek karara bağlanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) itirazı ile Kütahya İl Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu karara itiraz ederek Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. CHP'nin itirazını reddeden YSK, geçersiz oyların tekrar sayılmasına karar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Zonguldak’ın Nebioğlu beldesinde oyların tamamının tekrar sayılması istemi reddedildi. Zonguldak’ın Elvanpazarcık beldesinde CHP’nin, Tokat’ın Zile ilçesinde ise Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yaptığı ‘sandıkların yeniden sayılması’ talebini Yüksek Seçim Kurulu (YSK), reddetti. YSK, Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) ‘oyların yeniden sayılması’, Isparta’nın Atabey ilçesinde MHP’nin ilçe belediye başkanlığı seçiminin iptaline karar verilmesi taleplerini reddetti.

Ayrıca kurul toplantısında Yeniden Refah Partisi’nin Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seçilen belediye başkanına verilen mazbatanın geri alınması, İYİ Parti’nin Samsun’un Bafra ilçesinde seçimin iptal edilmesi, DEM Parti’nin Siirt’in Eruh ilçesinde seçimlerin yenilenmesi ve oyların yeniden sayılması talepleri ile DEM Parti'nin Siirt’in Atabağ beldesinde seçimlerin yenilenmesi ve oyların yeniden sayılması, CHP’nin Pınarbaşı ilçe belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ile yenilenmesi talepleri de reddedildi.