YSK Üyeleri Seçimi "Kokpit"ten Takip Edecek

YSK Üyeleri Seçimi "Kokpit"ten Takip Edecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, yarın gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarını izlemek için özel bir platform olan "kokpit"i kullanacak.

YSK, seçimle ilgili teknik hazırlıklarını tamamlayarak, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazır olduğunu duyurdu. Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS) adı verilen sistem, seçimle ilgili tüm işlemlerin yürütüldüğü, bilgilerin üretildiği ve saklandığı güvenli bir platform sağlıyor. YSK'nın kendi mühendisleri ile HAVELSAN'ın ortak çalışması sonucu geliştirilen SEÇSİS, seçim sonuçlarının anlık olarak takip edilmesine ve siyasi partilerle paylaşılmasına olanak tanıyor.

SEÇSİS Veri Merkezi'nde, seçim sonuçlarının eş zamanlı izlenebilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Bu sistem sayesinde, seçim sonuçları anlık olarak takip edilebilecek ve siyasi partilerle paylaşılabilecek.

YSK Başkanı Ahmet Yener, kurul üyeleri ve siyasi partilerin YSK temsilcileri, seçim sonuçlarını özel olarak tasarlanmış "kokpit" ekranı üzerinden izleyecek. Bu ekran, YSK konferans salonunda kurul üyeleri ve seçime katılan siyasi partiler için açık olacak.