Yüksek Seçim Kurulu'ndan 7 Yer İçin Yenileme Kararı

Yüksek Seçim Kurulu'ndan 7 Yer İçin Yenileme Kararı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Pınarbaşı, Hilvan, Güzelyurt ilçeleri ile Güneykaya, Büyükkarıştıran, Akpazarı ve Sağlık beldelerinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), son değerlendirmeleri doğrultusunda bir dizi ilçe ve belde için seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Pınarbaşı, Hilvan, Güzelyurt gibi önemli ilçeler ve Yıldızeli Güneykaya, Lüleburgaz Büyükkarıştıran gibi belde merkezlerinde 31 Mart'taki seçimlerin yeniden yapılmasına karar verildi.

Yenileme tarihi olarak 2 Haziran belirlendi.

İtirazların Sonuçları

YSK, birçok başvuruyu değerlendirerek karara bağladı. İstanbul Bahçelievler ve Şanlıurfa Halfeti ilçelerindeki AK Parti başvurusu ile Osmaniye'nin Toprakkale ilçesi Türkmen beldesi için yapılan CHP başvurusu reddedildi.

Ayrıca MHP'nin Simav ilçesi Güney beldesi başvurusu ile Sinanpaşa ilçesi Akören beldesi için yapılan başvuru da reddedildi.

Yeniden Refah Partisi'nin birçok ilçe için yaptığı başvuruların reddedilmesiyle birlikte, BBP'nin Gülağaç ilçesi Gülpınar beldesi için yaptığı başvuru da sonuçsuz kaldı.