Şehitler Anısına "ver Elini Sarıkamış "klibi

Şehitler Anısına "ver Elini Sarıkamış "klibi

Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış Şehitleri anısına "Ver Elini Sarıkamış" adlı ağıtın klip çekimlerini tamamladı.
Demirci, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl Çanakkale ve Sarıkamış’ta 1914-1915 yıllarında yaşanan olayları anlatan "Sarıkamış-Çanakkale Omuz Omuza" adlı klibi çekmişti.
Sarıkamış Harekatının 100.yılı münasebetiyle söz ve müziği Kars’lı aşık Mürsel Sinan’a ait, klip yönetmenliğini kendisin yaptığı "Ver Elini Sarıkamış" adlı ağıtın klip çekimi tamamladıklarını belirten Uğur Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars-Sarıkamış bölgesinde değişik mekanlarda 15 gün süreyle devam eden çekimlerin tamamlandığını söyledi.
“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma etkinliğine katılarak 8,5 kilometre yol yürüyen Demirci, “Sarıkamış’ta doğup büyüyen ve bu topraklardan beslenen, hayat bulan birisi olarak şühedaya minnet ve saygı için kendimi sorumlu hissediyorum. Bizler, onların sayesinde vatan sahibi olmuş, özgür biçimde şerefimizle yaşama hakkı elde etmişiz. Onları unutmamak, unutturmamak için ruhlarını şad etmek adına, bu tür kültürel çalışmalar yaparak genç nesillerinde hafızlarında çentik oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah bundan sonra uluslar arası boyutlarda Sarıkamış şehitlerini anlatan projeler üreteceğiz” dedi.