Şehremininden Şefkat Eli

Şehremininden Şefkat Eli

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 8 yıl önce bir trafik kazasında babalarını kaybeden, anneleri de bırakıp İstanbul’a gidince babaannelerinin sahip çıktığı üç kardeşi ziyaret etti.
Tokat’ta bir trafik kazasında talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden oğlunun acısını yüreğinden atamayan Mevlüde Karakuş, şimdide torunları Zerdanur, Muhammet ve Ahmet’i annelerinin bırakıp gittiğini söyledi. Eşi ve küçük oğlu ile birlikte eski bir evde kiracı olarak yaşayan babaanne Mevlüde Karakuş, eşinin hasta ve emekliliğinin olmadığını, evin geçimini ise küçük oğlu Mustafa’nın inşaatlarda çalışarak sağladığını belirtti. Ölen oğlunun acısını yıllardır taşıdıklarını belirten babaanne Mevlüde Karakuş, “Bir evladımı kaybettim, Allah yerine üç evlat verdi. Zerda 6. sınıfa, Muhammet 4. sınıfa, Ahmet de 3. sınıfa gidiyor. Hepsi de derslerinde çok başarılı, çok terbiyeliler. Torunlarımın vesayet davaları şuanda devam ediyor. İnşallah mahkeme sonuçlanınca torunlarımın vesayeti bize verilecek” diye konuştu.
Babaanne Mevlüde Karakuş ve üç torununun durumunu öğrenen Başkan Eroğlu, aileyi evlerinde ziyaret ederek, “Hz. Ömer ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere sırtında un taşırdı. Bu yavrularımız bize emanettir. Bu üç yavrumuzun eğitim ve giysi ihtiyaçlarını da belediye olarak biz karşılayacağız. Siz de torunlarınızı bağrınıza basmışsınız ve görüyorum ki onlar da sizi çok seviyorlar. Bu güzel, pırıl pırıl üç evladımıza hep birlikte sahip çıkacağız, hiç endişeniz olmasın” diye konuştu.
Çocukların eğitim ve giysi ihtiyaçlarını artık Tokat Belediyesinin karşılayacağını belirten Başkan Eroğlu, belirli aralıklarla ailenin durumunu da kontrol edeceklerini söyledi.