Ses’ten Basın Açıklaması

Ses’ten Basın Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yaptığı basın açıklamasında konuşan SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, "Hükümetin 2014 enflasyon hedefini yüzde 9,4 olarak belirlemiş olması, 2,5 milyon kamu emekçisinin bu yıl ekonomik olarak ciddi hak kaybı ile karşı karşıya kalması anlamına gelmektedir" dedi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4. Blok önünde yapılan basın açıklamasında konuşan SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, "Hükümet ile Memur-Sen arasında geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ile 1 Ocak 2014’te kamu emekçilerine ödenen ve ortalama yüzde 6’ya denk gelen net 125 liralık maaş zammı açıklanan enflasyon rakamlarının çok altında kalmıştır. Hükümetin 2014 enflasyon hedefini yüzde 9,4 olarak belirlemiş olması, 2,5 milyon kamu emekçisinin bu yıl ekonomik olarak ciddi hak kaybı ile karşı karşıya kalması anlamına gelmektedir. Bugüne kadar her yıl enflasyon farkı kadar ’ek zam’ alan kamu emekçileri, hesap kitap bilmeyen en temel matematik bilgilerinden bile yoksun olan Memur-Sen’in 2014 yılı için enflasyon farkı talep etmemesi nedeniyle bir kez daha mağdur edilmiş, elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 9’luk zam ile yaşanan mağduriyet daha da ağırlaştırılmıştır" diye konuştu.
Karakaya ayrıca, "Sürekli artan enflasyon rakamları nedeniyle kamu emekçilerinin satın alma gücü belirgin bir şekilde azalmaya başlamıştır. Artan oranlı vergi dilimi uygulaması ve son olarak elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zam kamu emekçilerinin 2014 yılı gelirlerinde en az yüzde 10 oranında azalma yaşanmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetin ve ekonomik kayıpların karşılanması için; başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere tüm kamu emekçilerine 2014 yılı enflasyon farkı ’ek zam’ olarak eksiksiz ödenmeli, enflasyon farkından kaynaklanan ’ek zam’ oranı 2015 bütçesi içinde yer almalıdır. Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilerek, yıl içinde ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmelidir. Vergi dilimi adıyla yaşadığımız soyguna son verilmelidir" şeklinde konuştu.