Sevgi Evleri Başarıyı Arttırdı

Sevgi Evleri Başarıyı Arttırdı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan proje kapsamında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, artık Sevgi Evlerinde aile ortamında büyüyecek. Proje kapsamında Çanakkale’de 10 ev açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Çocuk yuvasından Sevgi Evlerine geçen çocukların ders başarılarında yüzde yüz artış olduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığınca başlatılan proje kapsamında, Çanakkale’de 10 sevgi evi açıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, yurtta kalan çocukların bu sayede aile ortamına kavuştuğunu söyledi. Fırat, “Sevgi Evleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin aileye verdiği önemi gösteren çok önemli bir projedir. Kuruma müdür olarak atandıktan sonra bu projenin uygulanması için çok önemli çalışmalara ekip olarak imza attık. Öncelikle Çanakkale merkezde bulunan kız ve erkek yetiştirme yurtlarını kapattık. Eceabat, Biga ve H.Özcan Çocuk yuvalarını da kapattık. Kapatılan kurumlardaki çocuklarımızın tespitlerini yaparak maddi destek vererek bu çocuklarımızın bir kısmının aileye dönüşümlerini sağladık. Dönüşümü mümkün olmayan çocuklarımız için Sevgi Evleri açtık. Bu evler müdürlüklerimizin kontrolünde site içerisinde apartman dairelerinde bulunuyor. Çocuk Evleri’nde en az 4 en fazla 6 çocuk ve onlardan sorumlu bir bakıcı öğretmen kalıyor. 3+1 dairelerde, çocuklar ikişer kişilik odalarda normal bir ev yaşamının içerisinde hayatlarını sürdürüyor. Kendi yemeklerini yapabilen, istediğinde markete alışverişe gidebilen çocuklarımızın düzenli olarak iletişimde olduğu komşuları da bulunuyor. Çocuklar böylelikle, hem güvenilir bir ortamda hem de sosyal yaşamın sorumluluk ve gerekliliklerini öğrenerek yetişiyorlar. Çanakkale’de bu şekilde 10 tane Sevgi Evimiz var, burada önceliğimiz zile ortamının sağlanmasıydı ve sağladık.
Sevgi Evleri projesinin en önemli sonuçlardan birisi de çocuklarımızın okullarındaki başarısında yüzde yüze varan bir artışın yaşanması ve kendine güvenen bireylerin bu evlerde yetiştirilmesidir” dedi.
Bakanlığın kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için de çok önemli çalışmalar yaptığına vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat şiddete maruz kalmış kadınların geçici olarak sığınabilecekleri evler açtıklarını söyledi. Fırat, “2012 8 Mart’ta 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine kanunun çıkmasıyla birlikte kadın sığınma evlerini açtık. Evlerin kapasitesi 20 kişilik, 15’i kadın 5’i de çocuk olmak üzere bu evlerde çocuklu anneler de barınabiliyor. Kanun çıktığı günden bugüne dek 1670 tedbir kararı alındı ve evlerimizde 400’e yakın kadın geçici sürekle barındı. Bu durum ailenin korunmasına bir katkı sağladı. Bu evler şiddet gören kadınların sığınabileceği bir dayanak oldu. Bu evlerimiz şiddet gören, baskı gören tüm kadınlarımıza açıktır” diye konuştu.
Depreme dayanıklı olmayan ve yüzde 98 çürük raporu verilen, denetimi Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait olan Terzioğlu Huzur Evi, geçtiğimiz yıllarda boşaltılmış ve buradaki yaşlılar Biga ve Küçükkuyu’ya gönderilmişti. Kepez’de inşaatı devam eden huzur evi hakkında da bilgi veren Fırat buranın VİP Huzur evi olduğunu söyledi. Fırat, “Yüzde 60’ı tamamlanan huzur evimizin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. 5 katlı olacak bu merkezimizin şu anda 4. Kat inşaatı devam ediyor. 80 kişi kapasiteli bu huzur evimiz, standartların üstünde ve yaşlıların kullanacağı şekilde çizilmiş özel bir bina ile hizmet verecek. Huzur evlerinin şehir dışarılarına yapılmasına karşı olan bir insanım. Kepez’deki huzur evimiz şehir dışında değil, gelişmekte olan Kepez’in merkezinde. Huzur evi sakinlerimiz istedikleri zaman çarşıya, pazara yürüme mesafesinde gidebilecekler. Bu yaşlıların hayatın içinde olması için önemli bir ayrıntı. Yıl sonunda açılmasını planladığımız huzur evinde hizmet verecek yeterli personelimiz de var gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Huzur evimiz hizmete girdiğinde Biga ve Küçükkuyu’ya gönderdiğimiz yaşlılarımızı tekrar Çanakkale’ye getireceğiz” dedi.