Siirt’te Bilanço Ağırlaşıyor

Siirt’te Bilanço Ağırlaşıyor

Siirt’te DBP ve HDP’nin öncülüğünde Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericiler Siirt’i savaş alanına çevirdi. İki günlük olayların bilançosu ağır oldu. 10 okul, 1 Halk Eğitim Merkezi, 3 sağlık ocağı, 2 akaryakıt istasyonu ile onlarca araç tahrip edilirken, yakılan 30’a yakın iş yeri talan edildi. Göstericiler, bir kuyumcu dükkanını yağmaladıktan sonra iş yerini de ateşe verdi.
Siirt’te, IŞİD’in Kobani’ye girmesini bahane eden gruplar kenti savaş alanına çevirdi. Kuyumcular Çarşısı’nda bulunan Tanık Kuyumculuk’un kepenklerini kıran göstericiler, burayı yağmaladıktan sonra iş yerini ateşe verdi. Yaşanan olaylardan dolayı gece saatlerinde dükkanın durumunu öğrenmeye giden iş yeri sahibi şok bir manzarayla karşılaştı. Durumu polisi bildirmesine rağmen hiç bir güvenlik görevlisinin gelmediğinden yakınan iş yeri sahibi Yusuf Tanık, Siirt’te halkın güvenliğinin kalmadığını söyledi. Tanık, "Biz insanların iradesine saygı duyarız, biz de bu memleketin halkıyız biz de Kürt’üz. Biz de Kobani’nin düşmesine karşıyız. Fakat bu Kürt halkının yaptığı bir şey değil bu yağmacıların yaptığı bir şeydir. Televizyonu ve klimayı sökmüşler. Altın çalmışlar. Sonra iş yerini ateşe vermişler. Bu zulüm değil mi? Ölen de Kürt öldüren de Kürt. Şu an hasar tespiti yapmadık. Muhtemelen büyük bir talan vardır. Polis vatandaşın maalesef güvenliğini koruyamadı. Benim zararım ne olacak" dedi.
2 GÜNLÜK BİLANÇO AĞIR
Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 10 okul ve bir halk eğitim merkezinin atılan molotofla yakıldığını söyledi. Suay, İhsan Sürerya Sırma ile Osman Demir ortaokulları, Milli Egemenlik Lisesi, Hürriyet ilk ve ortaokulu, Hasim Östanık İlkokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, Cumhuriyet ve Fatih ilkokulları ve Macide Kuzu Anaokulu ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’nin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.
Ayrıca sabah iş yerlerini açmaya giden esnaf hasar tespitinde bulundu. Esnaf, Cumhuriyet Caddesi ve Helvacılar Çarşısı’nda hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını belirterek, yetkilileri görevi çağırdı.