Sıkı dostlar

Sıkı dostlar

Fenerbahçe seyircisinin de büyük desteği ile ilk yarı rakibini adeta sahasına hapsetti ancak pozisyon üretiminde yetersizdi. Buna rağmen Diego’nun golü ile skor avantajını yakalayan ev sahibi farkı artıracak fırsatları yakaladı, ancak değerlendiremedi. Galatasaray son bölümde biraz daha etkiliydi, Olcan Adın ile beraberliği kurtarmasını bildi.

Son maçlarını kazanan iki takım, sahaya da bu maçları kazandıkları kadro ve sistemle çıktı. Fenerbahçe, ev sahibi olmanın da avantajı ile aynı Ajax maçında olduğu gibi etkili bir 20 dakika çıkardı. Galatasaray ise daha kontrollüydü.

Gökhan Gönül’ün 3. dakikada kestiği atak sonrası oyunda Fenerbahçe ağırlığı hissedildi. Ev sahibi golü ararken orta saha ve defans emniyetini bırakmadı. Hatta bu yüzden Van Persie çok yalnız kaldı. 5. dakikada Nani ve Diego’nun duran top organizasyonu ilk tehlikeydi. 16’da Van Persie, Nani, Diego paslaşmasının sonu gelmedi.

Gökhan ve Caner’in tekrar buluşması Fenerbahçe’nin kanat hücumlarına ivme kazandırdı. İlk dakikadan itibaren kanatları kullanan sarı-lacivertliler sonunda bunun karşılığını aldı. Gökhan’ın ortasında Muslera, topu çıkardı. Geriden gelen Diego’nun sert ve düzgün vuruşu takımını 37’de öne geçirdi: 1-0

Galatasaray, skoru dengelemek adına ikinci yarı gole daha yakındı. 62’de Yasin, savunmanın arkasına sarktı. 74’te Sneijder’in vuruşu Volkan’da kaldı. Bu arada Fenerbahçe’ye maçı koparma şansı da geldi. Sahanın yıldızı Diego getirdi. Nani bıraktı. Markoviç’in sol çaprazdan vuruşu etkisizdi. Markoviç, bu sefer 78’de sol kanattan kendi yarattığı atağı sonuçlandıramadı.

Pereira, son 10 dakikaya girilirken maçın yıldızı Diego’yu kenara aldı. Galatasaray’ın olası baskısını önlemek için Meireles’i oyuna dahil etse de sarı-kırmızılıların golüne engel olamadı. Son bölümü daha etkili oynayan Galatasaray’da Sneijder içeriye kesti. Ba ve Souza arasında boy dezavantajına rağmen kafayı vuran Olcan 83’te skoru dengeledi: 1-1