Sınırda Gelen Başarı

Sınırda Gelen Başarı

Van’ın İran sınırındaki Özalp ilçesinde bulunan yatılı bölge okulundan (YBO) okuyan 2 öğrenci, son TEOG Sınavı’nda ful çekerek Türkiye birincisi oldular.
İran sınırına yakın bölgede bulunan okul, köyden gelen çocukları bünyesinde barındırırken, 4 yıldan beridir gizlenen ünü ise kulaktan kulağa yayılıyor. 2011 yılı Haziran ayında Özalp YBO’ya okul müdürü olarak atanan Mehmet Salih Aksoy, ilk iş olarak kötü durumda olan okulun fiziki yapısını değiştirdi. Önce öğrencilerin kaldığı yurt kısmını tepeden tırnağa yenileyen ve rahat bir ortamda kalmalarını sağlayan Aksoy, ardından eğitim kadrosunu oluşturdu. İyi bir kadro ile kendilerine hedefler koyan öğretmenler, ilk yılda başarılarının semeresini aldılar. 2010-2011 yılı SBS’ye katılan 105 öğrencilerinden 7’sini Fen Lisesi, 2’sini Sosyal Bilimler Lisesi, 7’sini Anadolu Öğretmen Lisesi, 22’sini Anadolu Lisesi, 16’sını Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5’ini Meslek Lisesi, 2’si düz lise olmak üzere toplam 61’ini yerleştirmeyi başardılar. Bu sonuçla okul, YBO’lar arası Türkiye birincisi olmayı başarmıştı. Alınan bu sonucun ardından eğitim disiplinini devam ettiren Aksoy ve ekibi, 2011-2012 yılında da 114 öğrencisini önemli liselere yerleştirebildi. Bu sonuç okul ikinci kez YBO’lar arası Türkiye birincisi seçilirken, 2012-2013 eğitim öğretim yılına da hızlı başlayan ekip, sosyal ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra 121 öğrencisine SBS’yi kazandırdı. 2013-2014 yılına da Okul Müdürü M. Salih Aksoy ve ekibi, okullarını tepeden tırnağa yenileyerek başladılar. Bu kapsamda okulun binasına güçlendirme ve montalama yapılırken, kalorifer sistemi stoker sistemine çevrildi. Bu eklenti ile birlikte yakıtta yüzde 40 oranında tasarruf elde edilirken, daha sıcak bir ortam oluşması sağlandı. Okul bu sezonda da 120 öğrencisini adı değişen TEOG’a hazırladı. Geceli gündüzlü yapılan çalışmaların ardından 10’unu Fen Lisesi, 5’ini Sosyal Bilimler Lisesi, 23’ü Sağlık Meslek Lisesi, 50’sini Anadolu Lisesi, 20’sini Anadolu İmam Hatip Lisesi, 9’unu da Meslek Lisesi olmak üzere toplam 96 öğrencisini yerleştirmeyi başardı.
2014-2015 eğitim öğretim yılında yapılan son TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayan Soner Yıldırımçakar ve Mustafa Tezel hem okullarının adını ve hem de kendi isimlerini Türkiye birincileri arasına yazmayı başardılar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özalp Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü M. Salih Aksoy, okullarının 4 yıldan beridir aralıksız sürdürdüğü başarılarının tesadüf olmadığını söyledi. Bu başarıda öğretmen kadrosunun çok önemli bir rol üstlendiğini sözlerine ekleyen Aksoy, “Görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yaptık. Okulumuz 4 yıldan beridir çok başarılı çalışmalara ve sınavlara imza atmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonrada başarılı çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Ayrıca göreve yeni gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zafer Kayakeser, başarımızı görmezden gelmemiş ve bizleri onure etmiştir. İlçe Kaymakamımız İsmail Çiçek de katkıda bulunmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.