Şişli’de Kobani’ye Destek Yürüyüşü

Şişli’de Kobani’ye Destek Yürüyüşü

Şişli’de toplanan çeşitli siyasi parti temsilcileri, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe HDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’de destek verdi.
KESK öncülüğünde düzenlenen eyleme çeşitli siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra HDP Milletvekilleri Sebahat Tuncer ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Şişli’de bir AVM önünde toplanan grup, daha sonra yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde Mecidiyeköy Meydanına yürüyen grup adına açıklamayı HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel yaptı. Tuncel, “Şimdi bu direnişe destek olmak isteyen, bu direnişi sahiplenen ve IŞİD çetelerinin kuşatmalarını kırmak isteyen halka yönelik çok büyük saldırıya karşı karşıyayız. Biz halkların demokratik partisi olarak şunu ifade ettik Kobani halkı yalnız değildir. Kobani aynı zamanda bizim geleceğimizdir. Dolayısıyla Kobani halkıyla dayanışmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’de yapılan eylemlerde 23 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Tuncel, “Bugün yine Esenyurt’ta bir gencin beyin ölümünün gerçekleştiği ifade ediliyor. Henüz doğrulanmadı. Böyle olursa 25 insan yaşamını yitirmiş olacak. Bu bir katliam sevgili arkadaşlar” diye konuştu. Tuncel ve beraberindeki kalabalık yapılan açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Öte yandan, grubun yürüyüşü ve yapılan açıklama sırasında polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.