Solmaz’dan Çks Uyarısı

Solmaz’dan Çks Uyarısı

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, 2014 yılında ÇKS ve mazot-gübre desteği için dilekçe vermeyen ve askıda ismi çıkmayan çiftçilerin bulundukları Tarım İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile başvurmaları gerektiğini söyledi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Solmaz, 2015 yılının bereketli geçmesini dileyerek geride kalan 2014 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi ile mazot-gübre desteği için dilekçe vermeyen ve askıda ismi çıkmayan çiftçilerin bulundukları ilçe Tarım Müdürlüklerine dilekçe ile başvurmalarını istedi.
Yeşilyurt Ziraat Odası olarak 2 bin 300 kişi adına ek sürenin verilmesi için başvuruda bulunduklarını belirten Solmaz, “Sadece ilçemizde yaklaşık olarak 350 bin TL kaybımız olacaktır. Askıya çıkan ÇKS kayıtlarında eksik olarak yüksek çıktığından milletvekillerimize durumu bildirdik. Onlar da bakanlık nezdinde girişimlerde bulundular. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Şahin bu işlemi yapmamızı bildirdi. Buradan çiftçilerimiz adına ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Solmaz ayrıca, Yeşilyurt Ziraat Odası’nda iyi tarım uygulaması yapan çiftçilere de 26 Ocak gününden itibaren sertifikalarının verileceğini söyledi.