Somalili Öğrencilerden Ülkelerindeki Türk Öğretmenlere Vefa

Somalili Öğrencilerden Ülkelerindeki Türk Öğretmenlere Vefa

Kayseri Özel Kılıçaslan Liselerinde öğrenim gören Somalili öğrenciler, Somali Bedir Türk Lisesi’nde görev yapan öğretmenlerin düğününde ev sahibi oldu. 3 yıl önce Bünyan’dan Mogadişu Bedir Türk Lisesi’ne giden İngilizce öğretmeni Abdullah Gök ve geçtiğimiz yıl aynı okula öğretmen olarak gelen Adanalı İngilizce Öğretmeni Emine Karakuş’un düğünü ilginç anlara sahne oldu.
Kılıçaslan Liselerinin son sınıfında öğrenim gören Somalili ve Kongolu on üç öğrenci düğünde katılan misafirleri bir ev sahibi yakınlığıyla tek tek karşılarken, düğün organizasyonunu da gerçekleştirdiler. Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve ezgiler okuyan öğrenciler, davetlilerden büyük ilgi görürken; damat Abdullah Gök’ün ve gelin Emine Karakuş’un öğrencilerin vefası karşısında zaman zaman duygulandıkları dikkatlerden kaçmadı.
Kendi ülkeleri olan Somali’de fedakarca görev yapan öğretmenlerini en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan vefalı öğrenciler, her etkinliğin ardından davetlilerden büyük alkış aldı. Damat Abdullah Gök:” Somali halkı, Türk okullarını ve Türkleri çok seviyor ve bizleri baş tacı ediyor, düğünümüzün organizasyonunu Türkiye’de öğrenim gören Somalili öğrencilerin yapması bizler için unutulmayacak bir anı olarak kalacak, onları bizlere kazandıran Kimse Yok Mu Derneğine ve Kılıçaslan Liselerine teşekkür ediyorum. ”dedi.
Somali’ye dönmek için gün saydığını ifade eden gelin Emine Karakuş da, Afrika’da görev yapmak bizim için büyük bir gurur, düğünden birkaç hafta sonra tekrar Mogadişu’ya giderek öğrencilerimizle buluşacağız.” şeklinde konuştu.
Düğüne çok sayıda davetlinin yanı sıra Kimse Yok Mu Kayseri Şube Müdürü Harun Çelik, Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül ve okulun diğer idarecileri de katıldı.