Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

“sonucunu Düşünün, Hızınızı Düşürün” Afyonkarahisar Değerlendirme Toplantısı Yarın Başlıyor

Güvenli Trafik Projesi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisinden yapılan açıklamada, Güvenli Trafik Projesi kapsamında yürütülen "Sonucunu Düşünün, Hızınızı Düşürün" kampanyasının Afyonkarahisar değerlendirme toplantısının...

Yayınlanma:
“sonucunu Düşünün, Hızınızı Düşürün” Afyonkarahisar Değerlendirme Toplantısı Yarın Başlıyor

Güvenli Trafik Projesi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisinden yapılan açıklamada, Güvenli Trafik Projesi kapsamında yürütülen “Sonucunu Düşünün, Hızınızı Düşürün” kampanyasının Afyonkarahisar değerlendirme toplantısının yarın yapılacağı bildirildi.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bloomberg Vakfı tarafından finanse edilen Güvenli Trafik Projesi’nin, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) koordinasyonunda küresel ölçekte ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yoğun yaşandığı ve dünya genelinde toplam kazaların yüzde 48’inin meydana geldiği 10 ülkede 2010 yılında başlatıldığı kaydedildi. Projenin Türkiye’de 2010 yılında Afyonkarahisar ve Ankara’da uygulanmaya başlandığı hatırlatılarak, 2013 yılında Kocaeli ve Antalya olmak üzere iki ile daha genişlediği belirtildi. Proje ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Emniyet Kemeri ve Hız Yönetimi olmak üzere iki temel bileşeni olan Güvenli Trafik Projesi’nin temel amacı trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma sayılarını azaltmaktır. Dünya Sağlık Örgütü koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile üniversiteler ve pek çok meslek ve sivil toplum kuruluşunun birlikte yürüttüğü Güvenli Trafik Projesi, kapsamında “Sonucunu Düşünün, Hızınızı Düşürün” kampanyasının amacı, hız yönetimine ve hız sınırlarına uyulmasına dikkat çekmektir. Ağustos ayında başlamış olan kampanya, yerel televizyon ve radyo kanallarında yayınlanan film, radyo spotları ile açık hava reklamları ile 19 Eylül tarihinde sona erecektir. Afyonkarahisar Valisi sayın Hakan Yusuf Güner’in katılımları ile Güral Otel’de saat 09.30’da gerçekleştirilecek olan Hız Yönetimi Afyonkarahisar İletişim Kampanyası değerlendirme toplantısı ve kahvaltı etkinliğine tüm medya mensuplarımız davetlidir.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler