Sp’li Tongüç: “4 Eski Bakan Anayasa Mahkemesi’nin Huzuruna Giderek Aklanmalıdır”

Sp’li Tongüç: “4 Eski Bakan Anayasa Mahkemesi’nin Huzuruna Giderek Aklanmalıdır”

Bartın’a gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 4 eski bakanın Anayasa Mahkemesi’nde aklanması gerektiğini söyledi. Tonguç, “Burada yapılması gereken en ufak bir tereddüde mahal bırakmadan 4 bakan Yüce Divan’a, yani Anayasa Mahkemesi’nin huzuruna giderek aklanmalıdırlar. Eğer suçlu değillerse yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanıp, temize çıkmaları mecburiyeti vardır” dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmeme kararını değerlendirdi. Komisyonun 5 Ocak 2014 tarihinde 4 eski bakanın durumlarıyla ilgili olarak bir karar verdiğini ifade eden Tongüç, "Burada yapılması gereken en ufak bir tereddüde mahal bırakmadan 4 bakanın Yüce Divan’a, yani Anayasa Mahkemesi’nin huzuruna giderek aklanmalarıdır. Eğer suçlu değillerse yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanıp, temize çıkmaları mecburiyeti vardır. Eğer yüksek mahkeme süreci yaşanmayacak olursa leke, bu tartışma onlarla beraber büyüyerek devam edecektir. AK Parti’nin kendi bakanlarını kendi kendine akladığı şeklinde bir kanaat ortaya çıkacaktır ki bunu hükümetin kendisinin de tasvip edeceğini düşünmüyoruz" dedi.
2015 bütçe görüşmeleri konusuna da değinen Tongüç, "2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar lira ayrılmasına karşın faize 54 milyar lira ayrılmıştır. Faiz kamburundan kurtulmadan bu ülkeye istediğimiz yatırımları yapmamız mümkün değildir" diye konuştu.