Atalanta ve Bayer Leverkusen UEFA Avrupa Ligi Finaline Yükseldi

Atalanta ve Bayer Leverkusen UEFA Avrupa Ligi Finaline Yükseldi
UEFA Avrupa Ligi yarı final maçlarında nefes kesen mücadeleler sona erdi ve finale çıkacak takımlar belli oldu. Gösterdikleri başarılı performanslarla Atlanta ve Bayer Leverkusen adlarını finale yazdırdı.

İtalyan devi Atalanta, UEFA Avrupa Ligi'nde adını finale yazdırdı. Marsilya karşısında sergilediği etkileyici performansla 3-0'lık galibiyetle finale çıkan Atalanta, adeta gövde gösterisi yaptı. Ademola Lookman, Matteo Ruggeri ve El Bilal Toure'nin attığı gollerle takımını finale taşıyan Atalanta, rakiplerine karşı başarılı bir performans sergiledi.

Öte yandan, Bayer Leverkusen, Roma karşısında gösterdiği performansla adını finale yazdıran bir diğer takım oldu. Deplasmanda 2-0 kazandığı ilk maçın ardından evinde Roma ile 2-2 berabere kalan Alman ekibi, skor avantajını koruyarak finale yükseldi. Leandro Paredes'in penaltıdan attığı gollerle maça damga vuran Leverkusen, finale adını yazdıran taraf oldu.

UEFA Avrupa Ligi finali, 23 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleşecek. Atalanta ile Bayer Leverkusen arasında oynanacak olan final maçını kimin kazanacağı şimdiden merak uyandırıyor.