Özbek: Federasyon, 18 Temmuz'daki Seçim Tarihini Değiştirmiyor

Özbek: Federasyon, 18 Temmuz'daki Seçim Tarihini Değiştirmiyor
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği arasındaki önemli görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği arasında yapılan önemli toplantı sona erdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek başkanlığındaki heyet, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Özbek, federasyonun 18 Temmuz'daki seçim tarihini değiştirmek istemediğini belirtti.

Özbek, yaptığı açıklamada, "Bugün heyet olarak toplantıya geldik. Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriyle bu toplantı amaçsız hale geldi. 'Uzlaşma konusunda aynı şekilde düşünüyorduk ama siz bir bildiri yayınlıyorsunuz.' denildi. Federasyon, 18 Temmuz'daki seçim tarihini değiştirmek istemediğini belirtti." şeklinde konuştu.

Dursun Özbek, Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriye sadece 3 kulübün onay verdiğini belirterek, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak erken seçim yapılmasını ve federasyonun değişmesini istemiştik. İmza toplama süreci oldu ve bunu deklare ettik. Bu deklarasyondan sonra federasyon bunu dikkate aldı ve 18 Temmuz'da erken seçim yapılacağını ilan etti. İmza toplama işi amacına ulaştı. Kulüpler Birliği'nde yapılan toplantıda imzayla bu işi çözmektense istişareyle görüşerek çözebilirsek çok daha şık olur Türk futbolu açısından. Son toplantıda bana 'Bir heyet kuralım ve sen de bu heyete başkanlık et.' denildi. Federasyon bugüne randevu verdi. Cuma günü saat 10 gibi Kulüpler Birliği Vakfı sadece 3 kulübün onayladığı bir açıklamayı diğer kulüpler onaylamadan yayına koydu. Bir görüş bildirilmedi diye aradım. Neticede ok yaydan çıkmış oldu." dedi.

Özbek, "Seçim tarihini daha erkene çekmek için bir fırsat varsa bu kaçtı. Bugünkü toplantı amacına ulaşmamıştır. Yeterli imza toplansa da seçim haziran sonuna ya da temmuz başına geliyor. Büyükekşi, 'Biz hazırdık ama bu bildiri olmadı.' dedi. Bazı şeylerin müzakere edilmeden konulması zarar verdi. Kulüpler Birliği'nde herhangi bir adayla ilgili tavır yok. Birisiyle konuşulmuş ya da görüşülmüş bir şey yok." ifadelerini kullandı.