Zayn Sofuoğlu İlk Yarışında Birinci Oldu

Zayn Sofuoğlu İlk Yarışında Birinci Oldu
Türkiye motosiklet yarışçılığının ünlü ismi Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu, henüz 5 yaşında olmasına rağmen karting pistlerinde büyük bir başarıya imza attı.

Ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu, henüz beş yaşında olmasına rağmen Türkiye Karting Şampiyonası'nda göz kamaştırdı. Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışlarda, minik pilot özel izinle start aldığı ilk profesyonel etkinlikte iki birincilik ve bir ikincilik alarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Bursa Uludağ Motor Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın ilk ayağında, 66 sporcu kıyasıya mücadele etti. Ancak tüm gözler, federasyondan alınan özel izinle yarışan ve Türkiye'nin en genç karting pilotu unvanını elde eden Zayn Sofuoğlu'ndaydı. Zayn, Micro kategorisinde hafta sonu gerçekleştirilen üç yarışta da podyuma çıkarak büyük bir başarıya imza attı.

Zayn'ın yarış serüveni, Cumartesi günkü ilk yarışta ikincilikle sonuçlandı. Yarışın son turunda liderken rakibinin teması sonucu spin atarak ikinci sırada finiş gördü. Ancak bu küçük aksilik onu yıldırmadı; ertesi gün yapılan iki yarışı da kazanarak kariyerinin ilk birinciliklerini elde etti.