Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Denizli

Su Borçlarına Büyük Kolaylık

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, su borçlarına yönelik kolaylıkla ilgili kentin belirli noktalarına pankart astı.Su abonelerin borçlarının yapılandırmasını içeren, 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde...

Yayınlanma:

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, su borçlarına yönelik kolaylıkla ilgili kentin belirli noktalarına pankart astı.
Su abonelerin borçlarının yapılandırmasını içeren, 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, 11 Eylül 2014’te yürürlüğe girerken, abonelerin müracaatı halinde 30 Nisan 2014 öncesi su borçlarının yeniden yapılandırılacağı duyuruldu.
Büyükşehir Belediyesi Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, su borçlarına yönelik kolaylıkla ilgili kentin belirli noktalarına pankart asarak vatandaşları bilgilendirdi. Abonelerin su borcunu 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebileceği ifade edilirken, yasanın şu kolaylıkları getirdiği belirtildi:
“Taksit ödeme seçeneğini tercih ettiğinizde borcunuza, 6 eşit taksit (12 ay) için 1,05 ilave, 9 eşit taksit (18 ay) için 1,07 ilave, 12 eşit taksit (24 ay) için 1,10 ilave ve 18 eşit taksit (36 ay) için 1,15 ilave edilecektir. Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesi mümkündür.”
6552 sayılı kanundan yararlanarak isteyen vatandaşların Denizli merkezde Topraklık Mahallesi İzmir Bulvarı Otogar adresinde bulunan DESKİ’ye (Taksitlendirme Bürosu), ilçelerde ise DESKİ bürolarına T.C. kimlik numarasının bulunduğu bir kimlikle müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi. Müracaatların posta yoluyla yapılması halinde de vatandaşların posta yoluyla yapılacak başvurularında dilekçede T.C. kimlik numarasının ve iletişim bilgilerinin belirtilmesinin gerektiği vurgulandı. Vatandaşların birikmiş borçlarının yapılandırılmasına imkan sunan ve abone lehine uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanmalarının menfaatlerine olacağı açıklanırken, yasanın getirdiği imkanlardan yararlanmak için son başvuru süresinin 01 Aralık 2014 olduğu ifade edildi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler