Sungurlu Fen Lisesi Öğrencileri Sarıkamış Harekatını Andı

Sungurlu Fen Lisesi Öğrencileri Sarıkamış Harekatını Andı

Çorum’un Sungurlu ilçesi Fen Lisesi öğrencileri Sarıkamış Harekatını anmak için okul bahçesinde ders yaptı.
11/C Sınıfı öğrencileri ve Matematik Öğretmeni Mustafa Kurt tarafından Sarıkamış şehitlerini anmak için, bir ders saatini okul bahçesinde işlemek istedikleri talebi Okul idaresince kabul edildi.
Okul Müdürü Ahmet Yandım, "Öğrencilerimiz sembolikte olsa atalarının çektiği sıkıntıları yaşamak ve yeni nesillere farkındalık oluşturmak için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi.
Sarıkamış harekatının 100. Yılı dolayısıyla bir asır önce vatan topraklarına birer kar tanesi gibi düşen kardelenleri, 90 bin şehidimizi bugün burada kalbi vatan aşkıyla dolu öğrencilerimizle rahmetle yad ediyoruz. Onlar düşmana teslim değil, Allah’a teslim oldular” dedi.
Okul Müdürü Yandım, "Sarıkamış Harekatı zorlu kış şartlarında, maddi açıdan çökmüş Osmanlı’nın ordusunu destekleyemediği bir dönemde yapılan başarısız bir harekattır. Ancak Sarıkamış Harekâtı tarihimizin altın sayfalarındaki beyaz bir destandır. Sonuç olarak Sarıkamış şu anda ay-yıldızlı bayrağın sallandığı Türk vatan sınırları içerisindedir” diye konuştu.
Tarihini bilen bir toplum oluşturmak açısından Türk tarihini genç öğrencilerimizin araştırmalarını ve bu konuda okumalar yapmalarının önemine değinen yandım, öğrenci ve öğretmenlere kendilerine bu duygulu anları yaşattıkları için teşekkür etti.