Suruç’un Sınır Köyünde Esrar Operasyonu

Suruç’un Sınır Köyünde Esrar Operasyonu

Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, Suriye sınırına 3 kilometre uzaklıktaki Karahöyük köyünde yaptıkları baskında, 80 kilo esrar ve 100 bin kök kenevir ele geçirdi.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Mürşitpınar sınır hattına yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Karahöyük köyünde bir eve baskın yaptı. Narkotik köpeklerinin de yer aldığı arama çalışmalarında boş bir fıçı içerisindeki naylonların arasına gizlenmiş 80 kilo esrar maddesi ele geçilirken, evin hemen yakınındaki bir bahçede ve mısır tarlasında ekili olarak 100 bin kök kenevir ele geçirildi. Baskın esnasında ekipler, bahçe ve tarla yakınlarında nöbet yerleri de belirledi. Nöbet yerlerinde ise halı, yorgan, yastık, yiyecek ve içecek maddelerin kalıntıları göze çarptı.
Olayda 6 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili bir kişinin arandığı öğrenildi. Kenevirler, toplanarak imha edilirken, gözaltına alınan şahıslardan M.D. ve A.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.