T-mba Öğrenci Meclisi, Başkan Alıcık’ı Ziyaret Etti

T-mba Öğrenci Meclisi, Başkan Alıcık’ı Ziyaret Etti

Nazilli Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisi ve Kolejin t-MBA Öğretmeni Doğan Utku, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.
Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisi Başkanları ve alt komisyonlarından oluşan lise öğrencileri, geleceğin lideri olma yolunda attıkları adımları, yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerini anlatıp bu bağlamda feyz ve destek almak amaçlı olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.
Makama yapılan ziyarete Nazilli Doğa Koleji t- MBA Sorumlusu Müzik Öğretmeni Doğan Utku ile t-MBA Öğrenci Meclisi Başkanı Melek Gökçen Alıcık, Kulüpler Birliği Başkanı Rojda Ağca, Medya İletişim Başkanı Ceylin Targal, Finans Kaynakları Başkanı Hazal Günana, Uluslararası İlişkiler Başkanı Mısra Türker ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Başkanı Elif Şebnem Hasgül katıldı.
Geleceğin liderlerinin bu meclisten çıkacağını belirten Kolejin t-MBA Sorumlusu Müzik Öğretmeni Doğan Utku, Doğa Liseleri’nin özgü bir eğitim modeli olan t-MBA’nin (MBA for teenagers), işletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış hali olduğunu söyledi. Bu eğitim sonunda öğrencilere akademik başarının yanı sıra Avrupa Birliği’nin de eğitimde 2020 Stratejisi (ET 2020 Strategy) olarak açıklandığı sekiz anahtar yeterliği kazandırmayı amaçladığına dikkat çeken Doğan Utku, t-MBA öğrenci meclisinin hız kesmeden sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirtti. Utku, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Haluk Alıcık böyle bir meclisi makamında ağırlamış olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, asıl hayatın doğumdan sonra değil üniversite eğitimi almaya başlandığı gün olduğunu söyledi. Alıcık öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasının devamında “Hayat nerede başlıyor? Evet normalde hayat doğarken başlıyor. Sonra İlkokul, Ortaokul, Lise derken sıra Üniversiteye geliyor. İşte asıl hayat buradan itibaren başlıyor. Başarılı olmak için insan yaşamına bir yön vermek zorundadır, bir çizgisi olmalıdır, hedefleri olmalıdır, yani başarılı olmak için çalışmak ve hatta çok çalışmak gereklidir. Sizler Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik hazırlanan t-MBA (MBA for Teenagers) programı ile Birçok insanın üniversite eğitimlerinin ardından ücret ödeyerek aldıkları t-MBA programı daha lise yıllarında yaşama daha donanımlı ve daha önce başlıyorsunuz. Anladığım kadarı ile aldığınız program sizlerin iş hayatını gerçekçi bir şekilde algılamanızı ve bilinçli bir meslek seçimini gerçekleştirmenizi hedefliyor. Bu çok güzel. Ancak aynı zamanda siz geçler okullarınızla, derslerinizle ilgilenirken Ülke meseleleriyle de ilgilenmelisiniz. İlerisi için sizlerden bir isteğim var. İş hayatınıza atıldığınızda büyüklerimize ve küçüklerimize sevgi ve saygı ile yaklaşın saygıda kusur etmeyin. Hayatınızda başarıyı yakalarken saygınlığınızdan asla taviz vermeyin ve ülkemizi Atatürk’ün manevi mirası olan “Akıl ve Bilim”inden feyz alarak, hedeflediği “Muasır Medeniyet” ler seviyesinde yaşatın” dedi. En kısa zamanda okulu ziyaret edeceğinin sözünü veren Alıcık, Öğrencilere hayatları boyunca başarılı olmalarını dileyerek Nazilli Belediyesince hazırlanan hediyeleri öğrencilere verdi.