Tarihi mekanda keman sesleri yankılandı

Tarihi mekanda keman sesleri yankılandı

Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve sanat yönetmenliğini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Çiğdem İyicil’in üstlendiği festivalin açılış konserini; eski Kültür Bakanı İstemihan Talay ve eski Güzel Sanatlar Genel Müdürü, halen hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Şefliğini yürüten Erol Erdinç’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever izledi. 6 Eylül’e kadar sürecek festivalin ilk konserinde, dünyaca ünlü keman ustası Lucas David ve Mehmet Yasemin kemanlarıyla, Anja David ise piyanoda yer alarak sanatseverleri klasik müziğe doyurdu.


"ÇEŞME’YE YAKIŞAN BİR GİRİŞİM"
Konserin ardından açıklama yapan İstemihan Talay, Çeşme’nin yabancısı olmadığını vurgulayarak, "Özellikle bakanlık yaptığım dönemde Çeşme’ye çok yoğun bir ilgimiz oldu. Tarihi Çeşme Kalesi’nin baştan sona onarımına ve içerisindeki müzenin yapılması konusunda bütün çalışmaları bakanlığım dönemimde ben yaptım. bugün hepimizin görsel olarak da, tarihsel olarak da iftihar ettiğimiz bir sanat eseri tarihi Çeşme Kalesi. Çeşme’nin simgesi olarak çok büyük bir ilgi topluyor ve herkesin beğenisini kazanıyor. Kale içerisinde de geçmişte yaptığımız platformda, klasik müzik konserleri ve aynı zamanda Türk Müziği konserleri de yaptırmıştım. Bugün burada ikincisi düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali’nin, Çeşme açısından hakikaten bir başlangıç olarak ve devam edecek bir süreç olarak, çok olumlu bir sanatsal faaliyet olarak görüyorum. Çünkü Çeşme’deki konuklar, Çeşme’ye gelen turistler, hakikaten evrensel kültürle, sanatla barışık insanlar. Çeşme’de bu festivalin ikincisinin başlamış olması gelecek için çok umut verici, güzel bir girişim. Çeşme’ye yakışan bir girişim. Dolayısıyla her geçen yıl daha da etkin, daha da güzel faaliyetler olarak devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

"ÇOK BAŞARILI BİR FESTİVAL"
Devlet Sanatçısı, Fransız Şövalye nişanı sahibi Erol Erdinç ise festivali beğendiğini vurgulayarak, "Festivale, uluslararası üne sahip, büyük sanatçılar katılıyor. Hepsini çok beğeniyorum. Bu konserde de sanatlarını döktürdüler. Çeşme halkı buna aç. Çok başarılı bir festival diye düşünüyorum" dedi.

Katkıları için Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç teşekkür eden Çiğdem İyicil ise festivalin ikincisinin gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, şöyle konuştu:

"Kaliteli müziği sunduğumuz zaman, son derece severek ve isteyerek gelip dinliyorlar. Bu da çok sevindirici bir şey. ’Klasik müziği biz sevmeyiz, bilmeyiz’ değil, iyi müzik her zaman dinleyicisini buluyor. Salonumuzun doluluğu da bunu gösteriyor" dedi.