Taş Ocağı Su Kaynaklarını Kuruttu

Taş Ocağı Su Kaynaklarını Kuruttu

Bor İlçesi Halaç Köyünde özellikle küçükbaş hayvanların sulandığı ve köylülerin de istifade ettiği kaynak suları özel bir firma tarafından köyde açılan taş ocağında iş makinelerinin çalışması sonucu kurudu.
Taş ocağının çalışmaya başladığı günden itibaren her geçen gün azalan kaynak suları köyde otlayan 5 bin küçükbaş hayvanın da susuz kalmasına neden oldu.
Konuyla ilgili olarak sorumlu yerlere konuyu ilettiklerini söyleyen Halaç Köyü Muhtarı Halil İbrahim Arıkan, “Köyümüzde taş ocağı çalışmalarının başlamasının ardından çalışma alanına yakın yerlerden gelen kaynak sularımız iş makinelerinin verdiği etkiyle beraber yok olmaya başladı. Doğal olarak oluşan bu su kaynaklarımız çalışma yapılan alana yakın olduğu için kaynak suyollarını yok ediyor. Biz köylüler olarak yaklaşık 5 bin küçükbaş hayvanımızı burada otlatıyor ve buradan suluyoruz. Suların kesilmesiyle birlikte hayvanlarımız susuz kaldı. Bu çalışmalar devam ettikçe su kaynaklarımızın tamamen yok olacağını düşünüyorum. Bizleri ileri ki zamanlarda daha zor günler bekliyor. Küçükbaş hayvanlarımızı bu alanın haricinde sulama alanımız bulunmamaktadır. Buradan da hayvanlarımızı sulayamazsak hayvanlarımız telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak“ dedi.
Konuyla ilgili olarak yetkililere seslenen Muhtar Arıkan bu işe bir an önce çözüm bulunmasını istedi.