Tavşanlı Hiranur Cami’nin Temeli Atıldı

Tavşanlı Hiranur Cami’nin Temeli Atıldı

Tavşanlı Subaşı Mahallesi’nde inşaatına başlanan Hiranur Cami’nin temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.
Törene Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Yücel, Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, belediye başkan yardımcıları, din görevlileri ve mahalle muhtarlarıyla vatandaşların katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hiranur Cami Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı aynı zamanda Subaşı Mahallesi muhtarı Mehmet Işık, inşa edilecek Cami hakkında bilgiler verdi.
Mehmet Işık, “Mahallemiz için mutluluk verici bir gündür. Tavşanlımız yine vatandaşlarımızın destekleriyle yeni bir camiye kavuşacak. 1200 metrekare alan üzerine 3 katlı bir ibadethane düşündük. TOKİ’lerin yapılmasıyla birlikte burada Cami ihtiyacı hasıl olmuştu. İnşallah 3 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz Hiranur Camimizde 1500 kişi aynı anda ibadet edebilecek, zemin katta toplam 4 adet sınıfımız olacak. Burada Tavşanlımızın da gelişimini düşünerek hareket ettik. Geçmişte yapılan camilerimiz o günün şartlarında yeterli görülmüş, ancak sonradan artan talep karşısında da ibadethanelerimizin yapısı değiştirilmiş. Bizler bunun olmaması için bu projeyi hayata geçirdik“ dedi.
Daha sonra konuşma yapan İlçe Müftüsü Mecit Amil’de vatandaşların bu konularda duyarlı olduğunu ifade ederek, Müslüman coğrafyasında ki fitneye ve zulme dikkat çekti. Mescidi Aksa’ya İsrail devleti tarafından alınmayan Müslümanların zulüm gördüğünü söyleyen Amil, “Camilerimize engel olanları kutsal kitabımız zalim diye nitelendirmiş. Senin camin benim camim olmaz. Tüm camiler Allah’ındır. Bunu bilerek imar ve inşat yaparsak doğru yoldayız demektir.” Allah’ın mescitlerine gitmesine engel olandan daha zalim kim olabilir?” diyen rabbimizin ifadesi doğrultusunda şunu söylemek istiyorum. Mescidi Aksaya Müslümanları bırakmayanlardan daha zalim kimdir? İsrail devletinin yaptığını kabullenmek mümkün mü? Bunlar zalimin de zalimidir“ diye konuştu.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise belediye olarak ilçede yapımına devam edilen 5 cami için gereken neyse onu yapmaya devam edeceklerini söyleyerek Hiranur Cami’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Camilerin sosyal yapılarını da koruması gerektiğini ifade eden Mustafa Güler “ Burada çok büyük gayret gösteren arkadaşlarımız, büyüklerimiz var. Allah onlardan razı olsun. Bu ibadethanelerin bir okul gibi eğitim vermesi de önemlidir. Tavşanlı genelinde ki tüm camilerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz“ dedi
Son olarak kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise 59 caminin yaşatılması ve güzelleştirilmesi noktasında çok özel bir çaba harcandığını kaydederek Suriye’de ki terör olaylarına değindi. IŞİD’in yaptığı zulmün İslam’la bağdaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Hatipoğlu, İslam dininin iyi anlatılması ve yaşanması gerektiğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından kurbanlar kesilerek inşat temeline ilk harç atıldı.(İÖ-EFE)