Tavşanlılı Madeni Eşya’da Mali Kongre

Tavşanlılı Madeni Eşya’da Mali Kongre

Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Mali Kongresi odanın lokalinde gerçekleştirildi. Kongerede konuşan Yasin Demirci “ Esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmeyi boynumuzun borcu biliyoruz. İnşallah daha iyisi olacak“ dedi.
Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası’nın 2014 yılı Mali Genel Kurul Toplantısı oda lokalinde gerçekleştirildi. Kütahya Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından gündem gereği 2014 yılı faaliyetleri ve hesapları okunarak genel kurulun onayına sunuldu. Kongreye Tavşanlı’da ki oda başkanlarının yanı sıra AK Parti eski ilçe başkanı Mehmet Demir, Kütahya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Eğret, Kütahya Mal Müdürü İhsan Şahin, Emet Esnaf Odaları Başkanı Abdullah Ünal, Halk Bankası Tavşanlı Şube Müdürü Oğuz Faik Konak ile bir çok oda başkanı ve üyesi katıldı.
Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Demirci, Tavşanlı esnafına yönelik yürüttükleri çalışmalardan bahsederken, Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve Vural Kavuncu ile Halk Bankası Müdürü Oğuz Konak’a teşekkür etti. Demirci konuşmasında, “2002 yılından buyana güzel bir çalışma dönemi geçirerek başarımızı ispatladık. Allah nasip ederse bundan sonra yapacağımız çalışmalarda esnafımızı rahatlatacağız. Gerek krediler gerekse devletimizin sağlamış olduğu hibe desteklerine daha rahat ulaşabilmeniz için odamızın üst katında proje üretim merkezi kurarak sizlere hizmetler sunacağız. Odamız bünyesinde girişimcilik kursları açıyoruz. Çok önemli bir hizmet. Kendi kredilerimiz dışında devletimizin hizmetleri konusunda ki projeleri de sizlere ulaştırmayı boynumuza bir borç bildik. Burada Halk Bankası müdürümüze teşekkür ediyorum. Kendisi göreve başladığından sonra kredi miktarlarımız iki katına çıktı. Milletvekillerimiz Soner Aksoy ve Vural Kavuncu’da desteklerini bizlerden esirgemiyor“ şeklinde konuştu.
Kongrede konuşan Halk Bankası Tavşanlı Müdürü Oğuz Faik Konak ise esnaf odalarıyla ortak olduklarını ifade ederek “ Kongremiz esnaflarımıza hayırlı olsun. Üç yıldır Tavşanlı’da görev yapmaktayım ve özellikle 2014 yılında rakamlarımız önemli bir seviyeye yükseldi. İnşallah 2015 yılında da kredilerin açılması durumunda rakamların büyümesini bekliyorum. Hepinize hayırlı işler diliyorum“ diye konuştu. (İÖ-EFE)