Tekirdağ’da Bebeğini Çöpe Atan Anne Serbest Bırakıldı

Tekirdağ’da Bebeğini Çöpe Atan Anne Serbest Bırakıldı

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde çöp konteynerinde bulunan ölü bebeğin annesi çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
Önceki gün sabah saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi Levent Caddesi’nde bir çöp konteynerinde yeni doğmuş bir bebek cesedi bulunmuştu. Olay yerindeki kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheli kadının bebeğini sabah saat 07.11’de çöp konteynerine bıraktıktan sonra girdiği siteyi tespit etti. Sitedeki tüm dairelere tek tek giren ekipler, 33 yaşındaki 4 çocuk annesi N.K.’yi aynı gece saat 23.30 sıralarında misafir olarak kaldığı ablasının evinde yakalayarak gözaltına aldı.
Edirne’de ikamet ettiği öğrenilen N.K., hamileliğinin 7’nci ayında Kapaklı’daki ablasının yanına geldiğini, gayrimeşru bir ilişki sonucu hamile kaldığını ve durumu kimseye anlatamadığı için ablasının evinde banyoda doğum yaptığını söyledi. Korktuğu için bebeği çöp konteynerine attığını söyleyen anne N.K., Çerkezköy Adliyesi’ndeki savcılık sorgusunda verdiği ifadede, Edirne’nin İpsala ilçesinde bir köyde Ü.Ö. adlı kişi ile otomobilde gayri meşru ilişkiye girdiğini ve çocuğun da Ü.Ö.’ye ait olduğunu iddia etti. Karnının iyice şişmesi üzerine Kapaklı’daki ablasına geldiğini söyleyen N.K., gece yarısı sancılarının artması üzerine evin banyosuna girdiğini ve burada sabaha karşı doğum olayının gerçekleştiğini öne sürdü. Çocuğun ölü doğduğunu iddia eden N.K., bebeği banyodaki kanlı paspas ve makas ile birlikte bir torbaya koyarak bölgede bulunan çöp konteynerine attığını söyledi.
Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen N.K., mahkeme tarafından denetimli serbestlik kapsamında salındı. Polis gözetiminde adliyeye gelen N.K., yakınlarıyla birlikte ticari taksi ile adliye önünden ayrıldı.