Tekirdağ’da Eğitimcilerden Kobani’ye Destek Eylemi

Tekirdağ’da Eğitimcilerden Kobani’ye Destek Eylemi

Tekirdağ’da Eğitim-Sen üyeleri, Kobani’deki IŞİD saldırılarını basın açıklaması yaparak protesto etti.
Tuğlalı Parkta grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, eğitimcilerin ve bilim emekçilerinin halkların kardeşliği için mücadele etmeleri gerektiğini belirterek, "İktidarın ülke içinde ve dışında sürdürdüğü savaş politikaları ile olaylar tehlikeli bir tırmanışa geçti. Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar oluşturmaya başladı. Bu politikaların, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur. Kobani’de ilerici insanlığın, kendi yaşam hakkını, kadının özgürleşmesini, kendi geleceğini, kendi toprağını savunmak için IŞİD’e karşı verdiği dişe diş mücadele ve onurlu direniş, karanlığa karşı verilen bir insanlık direnişidir. Ortadoğu’da insanlığa yeni ve ilerici bir ufuk açma, yok etme değil, var etme direnişidir. Bizler Eğitim-Sen olarak Atatürk büstlerine ve halkımızın manevi değerlerine saldırı yapanları her zaman kınıyoruz" dedi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da destek verdiği yaklaşık 40 kişilik grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kobani’deki saldırıları protesto etmek amacıyla Türkiye genelinde 8-9 Ekim tarihlerinde iş bırakma eylemi yapılacağı ve Tekirdağ Eğitim-Sen Şubesi’nin de eyleme destek vereceği belirtildi.