SpaceX, 23 Starlink ve 2 Gözlem Uydusunu Uzaya Fırlattı

SpaceX, 23 Starlink ve 2 Gözlem Uydusunu Uzaya Fırlattı
Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Starlink İnternet Ağı Projesi kapsamında 23 Starlink ve 2 dünya gözlem uydusunu başarılı bir şekilde uzaya gönderdi.

SpaceX, Starlink İnternet Ağı Projesi'ni hız kesmeden sürdürüyor. Son fırlatmasında, 23 Starlink ve 2 dünya gözlem uydusunu başarıyla uzaya gönderdi.

SpaceX'in Falcon 9 roketi, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından işletilen Cape Canaveral Uzay Üssü'nden yerel saatle 10.37'de yola çıktı. Roket, Starlink uydularını alçak yörüngeye taşıdıktan sonra ilk kademesi Atlantik Okyanusu'ndaki "A Shortfall of Gravitas" platformuna iniş yaptı.

SpaceX'in amacı, Starlink Projesi aracılığıyla dünya genelinde internet erişimini sağlamak. Şu anda şirketin, proje kapsamında 5.800'den fazla aktif uydusu bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Amerikan uydu görüntüleme şirketi Maxar Teknoloji için de iki dünya gözlem uydusu fırlatıldı. Bu uydular, California'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Falcon 9 roketiyle başarıyla uzaya gönderildi.

SpaceX, 2024 yılında toplamda 43 yörünge misyonu fırlatmayı hedefliyor. Bu fırlatmaların 29'u Starlink projesi için gerçekleştirilecek, böylece küresel iletişim ağındaki varlığını daha da güçlendirecek.