Tib Eski Başkanvekili Şen Teslim Oldu

Tib Eski Başkanvekili Şen Teslim Oldu

Yasadışı dinleme operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, Gölbaşı Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.
TİB eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, Gölbaşı Adliyesi’ne kendi aracıyla geldi. Polis ekipleri, Şen’in adliye bahçesinin giriş kapısına geldiğini görünce Şen’i aracından indirip polis ekip aracına bindirdi. Şen, daha sonra ekip aracıyla arka giriş kapısından polis eşliğinde adliyeye giriş yaptı.
Şen’in avukatı Nihad Karslı, müvekkili adına basın mensuplarına basın bildirisi dağıttı. Dağıtılan basın bildirisinde, “Müvekkilim geçmişi başarılarla dolu örnek bir devlet memuru, tüm mesaisini var gücüyle ülkesi için harcayan örnek bir yurttaştır. Bu konu ile ilgili olarak bundan sonra yapılacağı muhtemel olan manüpülatif haberlere itibar edilmemesini ve sürecin hukukun üstünlüğü çerçevesinde yürüyeceğine ilişkin inancımızı koruduğumuzu belirtmek isterim” denildi.
Şen adliyeye giriş yaptıktan sonra eşi Hikmet Şen de bir basın açıklaması yaptı. Hikmet Şen açıklamasında, “Eşimin üzerine atılan bir iftira vardır. Ben size de iftira atabilirim ama bu sizin suçu işlediğinizi göstermez. Suçluluğu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur. Benim eşim de suçsuzdur ama şu an anlayamadığım garabet yaşanıyor. Eşimin basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Suçlamaların da neler olduğu eşime bildirilmiyor, mahkemede kendisi öğrenecek ne olduğunu. Böyle garip bir durum. Avukatına bile verilmedi. Avukatı ile kendisi geldi. Aracını içeri sokmadılar. Görevliler polis minibüsüne bindirip içeri aldılar” diye konuştu.