Timsahın dev projesi!

Timsahın dev projesi!

Bursaspor'da kalıcı gelir hamleleri arasında yer alan telefon hattı projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Bürokratik işlemlerin büyük bir bölümünü halleden Yeşil Beyazlı kulüp ilk olarak telekomünikasyon şirketi kurmak için kolları sıvadı. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvuruda bulunan Bursaspor Kulübü gerekli prosedürleri yerine getirdi. Buna göre Bursaspor ilk olarak 516 ile başlayan ve 16 ile devam eden toplam 99 bin 999 adet hattın sahibi olacak. Bu hatların BTK'dan lisanslarının çıkmasının ardından da Türkiye'de faaliyet gösteren tüm GSM kuruluşlarıyla masaya oturulacak.

MÜEZZİNOĞLU DESTEK OLDU

Bu aşamada ihale süreci başlayacak. 99 bin 999 adet hattın hangi operatöre geçeceği ile ilgili Bursaspor Kulübü kuracağı telekomünikasyon şirketi üzerinden ihale açacak. Bir süredir Başkent Ankara'da adeta üs kuran Yeşil Beyazlılar konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletti. Bakan Müezzinoğlu'nun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'la konuyu görüşmesiyle Bursaspor önemli bir mesafe kaydetti. Yeşil Beyazlılar şirketin kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra satın alacağı 99 bin 999 hattın ihalesini yapacak ve kazanan GSM operatörüyle hatların pazarlama işlemine başlayacak.

HÜSEYİN ŞAHİN DEVREDE

Bursaspor'a telefon hattı projesinde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin destek oluyor. Şahin'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan'la yaptığı görüşmeler neticesinde projede hızlı adım atılması sağlandı. Bursaspor Kulübü yetkilileri düzenli olarak Ankara'ya giderek yapılması gereken işlemleri yerine getiriyor. Projenin önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması bekleniyor.