Tipi Yolları Kapattı

Tipi Yolları Kapattı

Muş’ta, tipi nedeniyle Kazana rampası beş saat ulaşıma kapandı, yolda onlarca araç mahsur kaldı.
Kentte iki gün etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımı aksattı. Gece yarısından itibaren etkili olan tipi nedeniyle Muş-Bulanık karayolunun Kazana rampası ulaşıma kapandı. Görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı ekipler yol açma çalışması yapamayınca yol beş saat ulaşıma kapalı kaldı. Bu arada Korkut ilçesine bağlı Karakale köyünde jandarma ekipleri araçları durdurarak yolun kapalı olduğunu belirterek gitmelerine izin vermedi.
YOLCU OTOBÜSÜ MAHSUR KALDI
Bulanık’a giden özel bir firmaya ait yolcu otobüsü, Kazana rampasında kara saplandı. Sürücünün kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalıştığı otobüs, yoldan çıkarak mahsur kaldı. İçerisinde 20 yolcuyla birlikte mahsur kalan yolcu otobüsünü kurtarmak için Karayolları Muş Şube Şefliği ekipleri tarafından iş makineleri bölgeye gönderildi. Sabah 07.00’den bu yana mahsur kaldığını ifade eden otobüs sürücüsü Orhan Çaşıoğlu, "Muş-Bulanık arasında mahsur kaldık. Saat 07.00’den beri yolun açılmasını bekliyoruz" dedi.
Diyarbakır’dan gelen bir kamyon sürücüsü de, yolda fazla ilerleyemeyince kamyonu Dereiçi köyünde yol kenarına park etti. Kamyon sürücüsü Yılmaz Akdoğan; "Sabah 05.00’ten bu yana buradayım ve yolun açılmasını bekliyorum" diye konuştu.
"İKİ GÜNDÜR YOLDAYIZ"
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden hastasını alarak Bulanık’a gitmekte olan bir aile de, iki gündür yolda olduklarını söyledi. Annesinin hasta olduğunu ifade eden araç sürücüsü Veysel Bozkurt; "Van’dan geliyoruz, iki gündür yoldayız ve yolun açılmasını bekliyoruz" dedi.
Öte yandan, karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından yol tek şerit olarak ulaşıma açılınca, jandarma ekipleri araçların geçişine izin verdi.