Tokat’ta Telef Olan Köpekler Toplatıldı

Tokat’ta Telef Olan Köpekler Toplatıldı

Tokat’ta eski çöplük yanındaki alanda telef olan köpekler, belediye ekipleri tarafından toplandı.
Yeşilırmak kenarındaki eski çöplük yanında bulunan 4 köpek leşi, hayvanseverleri harekete geçirdi. Üniversite öğrencisi hayvansever 23 yaşındaki Şükran Taşan, ölen köpeklerin aç kalan köpekler tarafından yenildiğini ileri sürerek, “Toplanan başıboş köpekler kısırlaştırılıp yeniden yerine bırakmalı ama bu olmuyor. Nüfus ölüm şeklinde azaltılıyor. Yemek sorunları çözüldü ama bu yeterli değil. Biz sokaklarda hayvanlar ile beraber yaşamak istiyoruz" dedi.
Belediye Veteriner Hekimi Şafak Hünel ise, telef olan köpekleri ilk kez gördüğünü ifade ederek, “Biz şikayet edilen köpekleri topluyoruz ve barınağımıza götürüyoruz. Yiyeceklerini verip bakımlarını yapıyoruz ve sahiplendiriyoruz. Geçen ay tam 40 köpeği sahiplendirdim. Köylü vatandaş getirip bırakarak buraya azıttıysa, burada sefil kaldıysa bundan benim haberim olmayabilir. Geçen hafta yine burada HAYTAP gönüllüsü ile 8-10 tane yavru köpeği topladık, barınağımıza götürüp bakımlarını yaptık. Bunlarla bizim hiç bir alakamız yok" diye konuştu.
Sebebi bilinmeyen bir nedenle telef olan köpekler ise belediyenin temizlik ekipleri tarafından kürekle çöp poşetine konularak gömülmek üzere götürüldü.