Toparlak: "emııt Çok Verimli Geçti"

Toparlak: "emııt Çok Verimli Geçti"

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, EMIIT Fuarı’nın Ordu adına çok iyi geçtiğini, birçok yabancı ülkenin de Ordu’ya seyahatler düzenleyebileceğini söyledi.
Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMIIT) sona erdi. Fuarın önemli illerinden biri olan Ordu satandı da ziyaretçi akınına uğradı. Turizmciler açısından çok önemli olan fuarda Ordu’nun tüm güzellikleri yurt içinden ve yurt dışından gelen seyahat acentelerine anlatıldı. 19’uncu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın Ordu adına çok verimli geçtiğini belirten Ordu İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, yurt dışından birçok seyahat acentesinin Ordu hakkında detaylı bilgi aldığını söyledi.
"ORDU İÇİN ÇOK RANDUMANLI GEÇTİ"
Düzenlenen fuarın Ordu için çok önemli olduğunu ifade eden Toparlak, "EMITT Fuarı turizmciler açısından çok önemli bir fuar. Ordu içinde çok önemlilik arz eden EMITT’te Ordu’yu çok iyi tanıttık. Çok randımanlı ve verimli bir fuar yaşadık. Fuarda doğal güzelliklerimizden, el sanatlarımıza, lahana sarmasından Ordu pidesine, fındığımızdan denizimize birçok kültürel öğelerimizi turizm şirketlerine gösterdik. Ordu’nun güzellikleri yerli ve yapancı seyahat firmalarının oldukça dikkatini çekti ve ilerleyen turlarda Ordu’ya da listelerine almaları için onlara zemin hazırladık. Tunus, İran ve birçok körfez ülkesinin temsilcilerini Ordumuzun güzelliklerini görmeleri için ilimize davet ettik" dedi.
"TURİZM İÇİN ’İŞ BİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ’ DEDİK"
Karadeniz Bölgesi’nde birlik içerisinde turizmi geliştirmek için birçok İl Müdürü ile bir araya geldiklerinin altını çizen Toparlak, "EMIIT’te bölgemizde bulunan 8 ilin kültür ve turizm il müdürleri ile toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda ’İş Birliği Güç Birliği’ sloganı ile bölgemizin turizmde daha ileri taşımak için fikir alışverişinde bulunduk. Müdürlerimizle birlikte 6-7 Şubat tarihlerinde Ordu’da toplanıp görüştüğümüz turizm konularını rapor haline getirerek AB ülkelerine sunma kararı aldık. Tüm bunların doğrultusunda bölgemizin ve ilimizin turizm için önemli bir yer haline getirmek için çalışmalarımız sürdüreceğiz" diye konuştu.