Trabzon Büyükşehir Belediye İtfaiyesi 2014 Yılında Bin 5 Yangına Müdahale Etti

Trabzon Büyükşehir Belediye İtfaiyesi 2014 Yılında Bin 5 Yangına Müdahale Etti

Trabzon Büyükşehir Belediye İtfaiyesi 2014 yılında bin 5 yangına müdahale ederken, bu yangınlarda 3 vatandaş öldü, 21 vatandaş ise yaralandı.
Çalışmalarını 101 personel, 60 araç ve 213 ekipman ile sürdüren Trabzon Belediye İtfaiyesi’nin kısa sürede olay yerine ulaşarak müdahale etmesi vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.
Yangın dışında trafik kazalarında da yardıma koşan Trabzon Belediye İtfaiyesi 159 trafik kazasına müdahale etti. Trafik kazalarında 40 vatandaş hayatını kaybederken; 252 kişi de yaralandı.
Asansörde mahsur kalanlara da yardımda bulunan itfaiye meydana gelen 35, çeşitli olaylarda 114 vatandaşı da kurtardı.
İtfaiyenin 2014 yılı içerisinde müdahale ettiği bin 5 yangının çıkış nedenleri şu şekilde gerçekleşti:
Elektrik kontağı 275, LPG Doğalgaz ve benzeri 19, ocak, soba kalorifer 45, Baca tutuşması 135, sigara kibrit 418 ve değişik sebeplerden dolayı ise 107 yangın meydana geldi.
Yangınlar 498 adet ile en çok betonarme binalarda meydana gelirken, ikinci sırada 170 yangın olayı ile çelik ve madeni yapı üçüncü sırada ise 53 yangın olayı ile ahşap yapılarda meydana geldi.
2014 yılı içerisinde en az yangın Mayıs ayında olurken; en fazla yangın Aralık ayında meydana geldi. Mayıs ayında 62 yangın meydana gelirken, Aralık ayında 99 yangın gerçekleşti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu donanımlı modern araç ve gereç ile eğitimli personelden oluşan Trabzon Büyükşehir Belediye İtfaiyesi’nin başarılı çalışmalarını 2014 yılında da sürdürdüğünü ifade ederek, "İtfaiyemiz Trabzon’daki yangınlar yanında komşu illerde meydana gelen yangınlara da müdahalede bulunarak adeta bir bölge itfaiyesi konumundadır. İtfaiyemize araç, gereç ve donanım bakımından sürekli takviyede bulunuyoruz. Personelin eğitimine de büyük önem vererek sürekli yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personeline yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.