Trabzonspor'dan 6 futbolcu gidiyor

Trabzonspor'dan 6 futbolcu gidiyor

Bordo-mavili takımda 6 futbolcu, 17 Ocak'ta başlayacak organizasyona katılmak için Ekvator Ginesi'ne gitmeye hazırlanıyor. Halilhodzic döneminde yapılan plansız transferlerin sıkıntısı yaşanıyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında zirveden uzak kalan ve son olarak Eskişehirspor karşısında sahasında 4-1 gibi ağır bir yenilgi alan Trabzonspor'da Afrika kabusu görülüyor. 17 Ocak'ta Ekvator Ginesi'nde başlayacak turnuvaya bordo-mavililerde forma giyen 6 oyuncu gidecek. Bu alanda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan daha çok oyuncusunu veren Karadeniz ekibinde, Halilhodzic döneminde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte yapılan hızlı ve plansız transferlerin sıkıntısı yaşanıyor.

Trabzonspor'dan turnuvaya gidecek 6 futbolcu arasından Medjani ve Belkalem Cezayir'e, Kevin Constant Gine'ye, Waris Majeed Gana'ya ve Yatabare de Mali kadrosuna katılacak. Ersun Yanal'ın ilk 11'de sürekli olarak yer verdiği Medjani, Belkalem ve Constant ile karşılaşmalarda sürekli olarak kullandığı Yatabare'nin devre arası kampında ve ikinci yarının ilk haftasında olmayacak olmaları da darbe etkisi yaratıyor.

Sakatlık endişesi

Ekvator Ginesi'ne gidecek oyuncuların kupada sakatlık geçirme ihtimalinin bulunması da bordo-mavililer adına endişe veren bir diğer faktör. Özellikle savunma hattında Belkalem ve Medjani'nin takımın en istikrarlı isimleri olmaları teknik heyette sıkıntı yaratıyor.

Fenerbahçe endişesi

Ekvator Ginesi'nde düzenlenecek ve 17 Ocak'ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası, 8 Şubat tarihinde sona erecek. Bu tarihte ligin 19. haftasında Fenerbahçe deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor'da ciddi anlamda sıkıntı yaşanıyor.

Finalde bordo-mavili oyuncuların ülkelerinin karşılaşması durumunda en az 2 futbolcu derbide sahaya çıkamayacak. Sadece Cezayir'in bile final oynaması halinde Belkalem ve Medjani otomatik olarak iptal olacak.

(Skorer)