Tunceli’de Paris’te Öldürülen 3 Kadın İçin Yürüyüş Yapıldı

Tunceli’de Paris’te Öldürülen 3 Kadın İçin Yürüyüş Yapıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen PKK’lı Sakince Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Tunceli’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin (DÖK) çağrısıyla Rıza Meydanı’nda bir araya gelen aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun’un da bulunduğu grup, Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadın için basın açıklaması yaptı. Ölen 3 kadının fotoğraflarının taşındığı açıklama saygı duruşuyla başladı. Açıklamada konuşan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, cinayet faillerinin belli olmasına rağmen iki yıldır açığa çıkarılmadığını öne sürdü.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, "Aradan geçen iki yıla rağmen saldırının arkasındaki güçler, sorumlular hala açığa çıkarılmadı. Bunun karşılığı ne oldu. İşte daha iki gün önce yine Paris’in göbeğinde 12 kişinin ölümüne yol açan bir karanlık ve vahşi katliam daha gerçekleştirildi. Fransa, Avrupa devletleri, Türkiye devleti ve bütün karanlık güçler gelişen yeni katliamların da sorumlusu ve ön açıcısı pozisyonundadır. Eğer Sakineler’in katledilmesine yol açan bu saldırı aydınlatılabilseydi, sorumlularından hesap sorulabilseydi bugün bir mizah dergisini basan IŞİD çetelerinin 12 kişiyi katletmesi mümkün olmayacaktı. Bugün bu vesileyle mizah dergisinde hayatını kaybeden 12 kişiyi saygıyla anıyorum" dedi.
Yüksekdağ, Sakine Cansız ve diğer kadınların cinayetinin açığa çıkmasıyla Paris’in bir katliam kenti olarak anılmaktan çıkacağını sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından grup, Sakine Cansız’ın mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.