"türkiye’de Her Yıl Yaklaşık 10 Bin Kişi Trafik Kazalarında Hayatını Kaybediyor"

"türkiye’de Her Yıl Yaklaşık 10 Bin Kişi Trafik Kazalarında Hayatını Kaybediyor"

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama Destek Daire Başkanı Yunus Avcı, Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında her yıl yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Bu tablo, trafik güvenliği konusunda ülke genelinde seferberlik niteliğinde çalışmalar yürütülmesinin kaçınılmaz hale geldiğini gösteriyor” dedi.
Güvenli Trafik Projesi kapsamında yürütülen "Sonucunu Düşünün, Hızınızı Düşürün" isimli kampanyanın Afyonkarahisar değerlendirme toplantısı, bugün termal bir otelde projenin paydaşlarının katılımı ile yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama Destek Daire Başkanı Yunus Avcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, projede görev alan il müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi AKÜ Teknik Eğitim Fakültesi İnşaat Bölümü’nden Doç. Dr. Hüseyin Akbulut katıldı.
Toplantının açılışında trafik kazaları ve mücadele konusunda bilgiler aktaran Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama Destek Daire Başkanı Yunus Avcı, Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında her yıl hastane verilerinde göre yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve 250 bin kişinin de yaralandığını kaydetti.
“PROJEYİ 26 KENTİMİZDE YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Avcı, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Trafik kazalarından dolayı ekonomik kayıplar milyarlarca TL olarak ülkemize büyük zarar verirken, bu olumsuz tablo aynı zamanda trafik güvenliği konusunda ülke genelinde seferberlik niteliğinde çalışmalar yürütülmesinin de kaçınılmaz hale geldiğini göstermektedir. 2010 yılından bu yana emniyet kemeri kullanımının artırılması ve hız kurallarına uyulması konularında WHO’nun da katkıları ile ülkemizde çalışmalar yürütülmektedir. Proje öncelikle Afyonkarahisar’da başladı, daha sonra 26 kentimizde yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu sayede alınan diğer tedbirlerin etkisi ile yaşanan trafik kazası ölümlerinde yaklaşık yüzde 2’lik bir azalma sağlamıştır.”
Konuşmaların ardından toplantı; Afyonkarahisar Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne plaket takdimi ile sona erdi.