Turnalar Anaokulundan Telli Turna Koruma Projesine Destek

Turnalar Anaokulundan Telli Turna Koruma Projesine Destek

Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Geliştirme Tarih ve Sanat Derneği ve İstanbul’da bulunan Doğal Hayatı Koruma Derneğinin ortak yürüttüğü "Muş’ta Toy ve Telli Turna Koruma Projesi"ne Bulanık Turnalar Anaokulu destek verdi.
Muş’un Bulanık ovasında üreyen son 12 telli turnayı kurtarmak için Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Geliştirme Tarih ve Sanat Derneği ve İstanbul’da bulunan Doğal Hayatı Koruma Derneğinin ortak yürüttüğü projeyle Telli Turnaların türünün yok oluştan kurtarılması hedefleniyor. Projenin çalışmalarına Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okullarda yaptıkları aktivitelerle Telli Turnaların korunmasına destek oluyor. Destek kapsamında adı Telli Turnalarla özdeş olan Bulanık Turnalar Anaokulu öğrencileri de projeye destek olmak ve Telli Turnaların korunması için duyarlılık oluşturmak amacı ile öğretmenleri ile birlikte telli turna resmi yapıp boyadılar. Turnalar Anaokulunda öğrencilerin yaptığı çalışmalara katılan Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Türkiye’de teli turnaların sadece Bulanık Ovasında olduğunu belirterek, ilçede bir çok yerde afiş asarak ve okullarda çeşitli aktivitelerle projeye destek sunduklarını belirtti. Projenin hedefleri arasında turnaların korunması konusunda yöre halkında ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Edip, "Muş’ta Toy ve Telli Turna Koruma Projesi’ne türkülerimize, yüreğimize yer etmiş telli turnaların Anadolu’muzdan sessiz yok oluşlarına, elbette ki bizler duyarsız kalamazdık. Öğrencilerimiz ve tüm çalışanlarımız telli turnaları yaşatmaktır. Öğrencilerimiz dernekle el ele verdiler “ifadelerine yer verdi.
Bulanık Turnalar Anaokulu Müdürü Mihriban Tan, ise yaptığı açıklamada bu süreçte öğrencilerin çevre koruma bilinci ve duyarlılığını, türlerin doğa için önemini, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilincini geliştirdiğini belirterek, böyle bir projeye destek vermek Bulanık Turnalar Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri için gurur olduğunu söyledi.