Uaü, Wisconsin Ve Sao Paulo Üniversitelerine Öğrenci Gönderecek

Uaü, Wisconsin Ve Sao Paulo Üniversitelerine Öğrenci Gönderecek

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Uluslararası Programlar Ofisi (IPO) Doç. Dr. Mesut Akdere’nin direktörlüğünde öğrencilerini dünyanın en prestijli üniversitelerine gönderecek.
Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde Uluslararası Programlar Ofisi (IPO) öğrencileri dünyanın önde gelen üniversitelerine eğitime gönderecek. Doç. Dr. Mesut Akdere’nin direktörlüğünü yaptığı program ofisi, dünyanın en prestijli üniversiteleriyle anlaşmalar yaptı. Doç. Dr. Akdere, öğrencilere yönelik UAÜ Konferans Salonu’nda bir tanıtım toplantısı düzenleyerek IPO hakkında bilgiler verdi.
UAÜ’nün dünyanın farklı ülkelerinden yaptığı farklı işbirlikleri ve anlaşmalarla uluslararası isminin hakkını verdiğini ifade eden Doç.Dr. Akdere, öğrenci değişimi programları yanında, öğretim görevlileri değişimine de başladıklarını söyledi. Vizyonlarının dünyanın seçkin üniversiteleriyle anlaşmalar yapmak olduğunu belirten Doç. Dr. Mesut Akdere, Wisconsin Üniversitesi ve Sao Paulo Üniversitelerinin başlangıç olduğunu söyledi.
Amaçlarının öğrencilerinin üniversite eğitimlerinde kendilerini daha çekici kılacak tecrübeleri kazanmalarını sağlamak olduğunu belirten Doç. Dr. Akdere, bundan dolayı IPO olarak farklı öğrenci değişim programları hayata geçireceklerinin kaydetti. Doç. Dr. Akdere, “Anlaşma sağladığımız Wisconsin Üniversitesi 150 yıllık geçmişi olan bir devlet üniversitesi. Dünya sıralamasında ilk 50’ye giren bir kurum. UAÜ’deki akademik ders programını Wisconsin Üniversitesi’nde de kullanılıyor. Öğrenciler bir akademik yıl ya da bir dönem gidip orada tecrübe edinebilecek” dedi.
Brezilya’nın en büyük üniversitesi olan Sao Paulo hakkında da bilgiler veren Doç.Dr. Akdere, bu üniversitenin 90 binin üzerinde öğrencisi olduğunu belirterek, “Biz programımızı hazırlarken özellikle köklü üniversiteleri ve alanında başarı elde etmiş üniversiteleri tercih ediyoruz. Bu iki üniversite dışında da önümüzdeki aylarda daha farklı üniversitelerle anlaşmalarımız ilan edilecek. Ayrıca Erasmus programı ile de Avrupa’daki daha kaliteli üniversitelerle bu süreci devam ettireceğiz” diye konuştu.
Erasmus’ta önceliklerinin kaliteli eğitim ve kaliteli öğrenci olduğunu belirten Doç. Dr. Akdere, Antalya’nın Avrupa da bilinir olduğunu, bunun da kendilerine avantaj sağlayacağını söyledi.
Doç. Dr. Akdere program sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. Programa katılan öğrenciler arasında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.