Üç belediye 98 zabıta memuru alacak

Üç belediye 98 zabıta memuru alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Devlet Memurları Kanunu'na tabi  olarak istihdam edilecek kadın ve erkek zabıta memurları; 30 yaşını doldurmamış,  B sınıfı sürücü belgesine sahip, lise, ön lisans ve lisans mezunları arasında  2018 KPSS sınavından istenilen alanlardan yeterli puanı almış adaylara yönelik  yapılacak sözlü ve uygulamalı sınavla belirlenecek.

Erkek adaylarda boyun en az 1,67 metre, kadın adaylarda 1,60 metre  olması, boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan az  ya da fazla fark olmaması şartları aranacak.

Çankaya Belediyesi, ortaöğretim 10, ön lisans 30 ve lisans  mezunlarında 40 olmak üzere toplam 80 kişi istihdam edecek. Adayların, öğrenim  durumlarına göre girdikleri 2018 KPSS puan türünden en az 60 puan almaları  gerekiyor.

Bingöl Belediyesi, inşaat mühendisliği alanından 2, elektrik ve  elektronik mühendisliği bölümü mezunu 1, ön lisans mezunu 5 ve lise eğitimini  tamamlamış 8 kişi istihdam edecek. Öğrenim durumlarına göre girdikleri 2018 KPSS  puan türünden en az 70 puan adaylar başvuru yapabilecek.

Erzurum'un Şenkaya Belediyesinin 2 kişi istihdam edeceği zabıta  memurluğu kadrosuna herhangi bir lisans mezunu ve 2018 KPSS sınavından en az 70  puan alan adaylar başvurabilecek.

Adayların başvuru evraklarını, Çankaya Belediyesine 23-29 Haziran,  Bingöl Belediyesine 22-26 Haziran arasında İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürlüğüne, Şenkaya Belediyesine ise 24 Haziran ile 3 Temmuz arasında Yazı  İşleri Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekiyor. Posta ile veya diğer  şekillerde yapılan başvurular geçersiz sayılacak.