Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yıl Dönümünde Anılıyor

Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yıl Dönümünde Anılıyor

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Eskişehir Şubesi, Uğur Mumcu’nun 22. ölüm yıl dönümü sebebiyle bir basın açıklaması düzenledi.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Eskişehir Şube Bşkanı Ebru Sungar, ilkeli ve cesur gazeteciliğin önemli isimlerinden Uğur Mumcu’nun, 22 yıl önce uğradığı hunharca bir suikast sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 22.i yıl dönümünde derin bir özlem ve saygıyla anıyoruz” dedi.
Uğur Mumcu’nun, hayatını mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle, derin yapıların ortaya çıkarılmasına adadığını ifade eden Sungar, “Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak 1993’ten bu yana 22 yıl geçmesine ve onlarca hükümetin değişmesine rağmen, cinayet bütün bağlantılarıyla hala aydınlatılamamış, bilinçli olarak zaman aşımına uğratılmıştır. Bugün Türkiye’de 22 yıl öncesine göre değişen hiçbir şey yoktur” dedi.
Uğur Mumcu’nun katillerinden bir gün hesap sorulacağına yürekten inandığını dile getiren Sungar, “Cinayetler, hukuksuzluklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Eskişehir halkını 24 Ocak Cumartesi günü saat 12.30’da Vilayet Meydanı’na, Uğur Mumcu anısına çelenk sunmaya davet ediyoruz” dedi.