Üniversal Odü

Üniversal Odü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 8 yıl önce kurulan Ordu Üniversitesi’nin bugün bölgesel bir üniversite olmaktan çıkıp ‘üniversal’ bir üniversite haline geldiğini belirterek, “Öğrenci sayımız 17 bine ulaşırken, 81 vilayetten öğrencimiz var. Her geçen gün büyüyoruz” dedi.
Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yaptığı açıklamada, 8 yıl önce 4 fakülte, 1 yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu ve 5 bin civarındaki öğrenci sayısı faaliyete başladıklarını, bugün 10 fakülte, 3 enstitü, 10 meslek yüksek okulu ve 3 yüksekokulda toplam 125 aktif bölüm ve 17 bin civarında öğrenci sayısıyla zorlu ve özverili bir süreç ortaya koyduklarını belirtti.
Lisans üstü öğrenim gören öğrenci yasının 150’lerden bin 100’lere ulaştığını da kaydeden Yarılgaç, “Bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğrencileri ile çeşitli ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilerine de öğrenim imkanı sunan evrensel bir üniversite olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz eğitim ve öğretimde niteliği yükseltme, bilimsel yayın ve araştırma faaliyetlerinin sayısını ve kalitesini artırma, fiziksel-teknolojik-sosyal-kültürel alt yapıyı geliştirme, iç ve dış paydaşlarla ilişkileri güçlendirme, sosyoekonomik kalkınmasında itici ve etkin bir güç olma hedeflerini adım adım gerçekleştirirken, mezunları tercih edilen ve piyasada aranan bir üniversite olma yolunda da hızla ilerlemekte, marka değerini her geçen gün yükseltmektedir” diye konuştu.
“17 BİN GENÇ BİZE EMANET”
17 bin öğrencinin Ordu’nun ekonomik, sosyal ve kültürel alanına olumlu etki yaptığını vurgulayan Yarılgaç, şunları söyledi: “600 civarında öğretim elemanımızla bize emanet edilen yaklaşık 17 bin gencimizi hayallerinin ve ideallerinin gerçekleşmesi için gerekli fırsatı sunuyor, bilgiyi doğru kullanıp genç nesillere aktarımını sağlayarak, Türkiye’nin ve tüm insanlığın geleceğine önemli bir yatırım yapıyoruz. Üniversitemiz, her geçen yıl artan mezun sayısıyla Türkiye’nin aydınlık yüzü olacak gençlerimizi mesleklerine hazırlamakta ve geleceğin bilim ve iş adamlarını yetiştirerek onlara güç ve ivme kazandıracak veri aktarımını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir.”